Somajul din zona euro a scazut in mod neasteptat in octombrie, la cel mai redus nivel din ultimii sapte ani, semnaland increderea companiilor in redresarea lenta dar constanta a economiei regiunii, potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistica, Eurostat, transmite Bloomberg.

Rata somajului a coborat luna trecuta la 9,8%, cel mai scazut nivel atins dupa iulie 2009, de la un nivel revizuit de 9,9% in septembrie.

Analistii anticipau ca rata somajului se va mentine la nivelul anuntat initial de Eurostat, de 10%, scrie News.ro.

Declinul peste asteptari al somajului are loc in contextul apelurilor oficialilor Bancii Centrale Europene (CE), ca guvernele sa intensifice masurile de incurajare a crearii de locuri de munca.

Inflatia din zona euro a atins in noiembrie nivelul de 0,6%, cel mai ridicat dupa 2014, dar este cu mult sub tinta BCE de aproape 2%, oficialii bancii analizand daca sa extinda programul de achizitii lunare de obligatiuni, de 80 de milairde de euro pe luna, dincolo de martie 2017.

Citeste si:
S-a deschis sezonul angajarilor. Doua locuri de munca la un candidat
Doua locuri de munca...

Urmatoarea sedinta de politica monetara a BCE va avea loc pe 8 decembrie.

Rata somajului din Germania a fost de 4,1% in octombrie, in timp ce in Spania 19,2% dintre persoane active nu au un loc de munca.

Sursa foto: Shutterstock/blvdone

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
ANALIZA: Economia globala a crescut in prima jumatate a acestui an