Folosirea telefonului si tabletei in pat

Folosirea telefonului si tabletei in pat

Majoritatea oamenilor nici nu isi dau seama ca acest obicei le strica calitatea somnului si le scade productivitatea, in principal din cauza luminii albastre pe care o da telefonul. Atunci cand ochii sunt expusi in mod direct, lumina albastra opreste productia de melatonina, hormonul care induce somnul, si te face sa te simti mai alert. De exemplu, soarele de dimineata contine concentratii inalte de lumina albastra, in timp ce dupa-amiaza razele soarelui pierd din intensitatea lumii albastre, ceea ce ii face pe oameni sa devina somnorosi, scrie Business Insider.

Prin dispozitivele pe care noi le utilizam lumina albastra actioneaza exact asupra fetei noastre, ceea ce duce la tulburari de somn, adesea cu efecte dezastruoase. Cel mai bun lucru pe cere il poti face este sa eviti utilizarea acestor dispozitive dupa cina.(Televizorul este diferit, oamenii stand mai departe de acesta).

Foto: Ocusfocus | Dreamstime.com

Navigare fara rost pe Internet

Navigare fara rost pe Internet

In mod normal, unei persoane ii ia 15 minute consecutive pentru a se putea concentra pe deplin asupra unei sarcini. Dupa aceasta etapa, intra intr-o stare euroforica de productivitate, moment in care cercetarile arata ca oamenii sunt de cinci ori mai productivi decat in mod normal.

Insa daca in acel moment o persoana schimba ecranul si incepe sa citeasca stiri, sa se uite pe Facebook sau orice alta activitate iese automat din starea de productivitate ridicata. Ceea ce inseamna ca va avea nevoie din nou de inca 15 minute pentru a se concentra asupra sarcinii.

Asadar, este bine sa renuntati la aceasta navigare haotica pe Internet, pentru a putea atinge starea de productivitate maxima.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Verificarea constanta a telefonului

Verificarea constanta a telefonului

Un mesaj primit sau o simpla verificare a tefefonului poate sa afecteze o conversatie. Atunci cand o persoana se angajeaza intr-o discutie este important ca focusul sau sa fie in acel loc.

Mai mult, vei descoperi ca o conversatie poate sa fie mai placuta sau mai eficienta atunci cand ii dedici toata atentia.

Folosirea unui numar mare de notificari

Folosirea unui numar mare de notificari

Atunci cand primesti o multime de notificari productivitatea este in pericol. Studiile arata ca atunci cand sari pe telefon sau pe e-mail imediat ce auzi sunetul care anunta o noutate iti reduci automat productivitatea in activitatea pe care o desfasori.

Desi s-ar putea considera ca primirea notificarilor imediat dupa ce un mesaj sau un e-mail este primit creste productivitatea, nu este asa. In loc sa stai sa raspunzi tot timpul acestor notificari si sa lasi deoparte ce faceai, mai bine stabilesti un interval de timp la care sa le verifici. In acest mod, vei reusi sa iti cresti productivitatea.

Foto: Ekinyalgin | Dreamstime.com

Sa spui "da", atunci cand ar trebui sa spui "nu"

Sa spui "da", atunci cand ar trebui sa spui "nu"

Cercetarile realizate de Universtatea din California in San Francisco arata ca o persoana care refuza cu dificultate lucruri care i se cer este stresata si chiar depresiva, iar in timp, prin aceasta atitudine, isi erodeaza auto-controlul. Realitatea este ca puterea de a refuza este o mare provocare la nivel de auto-control pentru multi oameni.

Cu toate acestea, "nu" este un cuvant puternic, pe care insa oamenii nu ar trebui sa se teama sa-l foloseasca. Persoanele cu inteligenta emotionala il inlocuiesc pe "nu" cu "nu cred ca pot" sau "nu sunt sigur". Insa refuzand un angajament nou iti ofera posibilitatea de a le indeplini pe cele existente cu succes.

Foto: alphaspirit, Shutterstock

Multitaskingul in intalniri

Multitaskingul in intalniri

Niciodata nu ar trebui sa acorzi doar jumatate de atentie unui lucru, mai ales in intalniri. Daca o intalnire nu merita sa fii cu adevarat atent, atunci inseamna ca nu ar trebui sa mai participi deloc, iar daca merita toata atentia atunci trebuie sa te concentrezi asupra ei.

Sa faci mai multe lucruri in acelasi timp cand esti angajat intr-o discutie nu iti aduce niciun beneficiu, din contra, iti faci mai mult rau lasand impresia ca te consideri mai important decat toti ceilalti.

Foto: Jason Salmon, Shutterstock

Compararea cu alte persoane

Compararea cu alte persoane

Daca tot timpul te compari cu ceilalti, incepi sa pierzi controlul asupra fericirii proprii. Atunci cand te simti multumit de un lucru pe care l-ai facut, nu permite ca opiniile sau realizarile altor sa umbreasca acest lucru.

Chiar daca reactiile celorlalti nu le poti impiedica sa existe, nu trebuie sa te compari cu ceilalti, ba mai mult, poti chiar sa ii ignori.

Ruslan Guzov, Shutterstock

Sursa foto: Jason Salmon, Shutterstock