Succesul in business poate sa apara tarziu pentru un angajat sau om de afaceri, femeie sau barbat, insa pentru a-si creste sansele de a inregistra rezultate pozitive oamenii trebuie, in primul rand, sa atraga langa sine persoane care sa il sustina si sa ii ajute sa evolueze, considera Emma Sinclair, antreprenor in serie din Marea Britanie.

Emma Sinclair a fondat de-a lungul timpului mai multe companii, in domenii diverse, de la investitii la parcari si tehnologie. In 2005, la varsta de 29 de ani, ea a devenit cea mai tanara persoana care si-a listat compania la bursa, fiind vorba despre Mission Capital.

“Indiferent unde te-ai afla, in ce business ai activa sau oriunde ai locui, trebuie sa ai langa tine oameni care iti inteleg ambitiile, sa inteleaga cine esti cu adevarat”, a explicat Emma Sinclair, co-fondator al companiei EntrepriseJungle, in cadrul evenimentului SAP Success Connect 2016.

Ea a aratat ca este important ca un om de afaceri sa isi consolideze relatiile cu cei din jurul sau, eventual care detin pozitii mai inalte, adaugand insa ca oamenii au retineri in a forma astfel de aliante.

“Adesea, oamenii ezita sa se cunosca mai bine la locul de munca, insa nu-i nimic rau in a forma aliante puternice. In companii lucreaza multi oameni, ceea ce inseamna din start un ecosistem impresionant. Oamenii sunt sfatuiti sa cunoasca oameni cu pozitii mai inalte decat ei, care le pot da o mana de ajutor, insa acestia gasesc o serie de motive pentru a nu-i aborda, spunand ca aceia sunt oameni foarte ocupati sau ca nu stiu cum sa ajunga la ei. Eu inca bat la usi, trimit mesaje oamenilor pe care nu-i cunosc, dar cu care as vrea sa vorbesc fie pe plan personal, fie pe plan professional”, a precizat Sinclair.

Asadar, intrebati si cu siguranta acei oameni isi vor gasi cinci minute sa va raspunda la intrebari, daca le dati un motiv sa o faca.

De asemenea, antreprenoarea considera ca oamenii trebuie sa spuna intotdeauna daca ceva ii nemultumeste in companiile in care lucreaza, acesta fiind primul pas prin care lucrurile se pot schimba in bine.

“Vorbiti daca ceva va nemultumeste in companiile in care lucrati. Cred ca motivul pentru care exista infrastructuri in companii, este acela de a da oamenilor sansa sa le renavigheze. Vorbiti daca nu sunteti fericiti acolo unde sunteti si sigur va fi intotdeauna cineva care vrea sa va auda mesajul”, a precizat antreprenoarea.

Cred ca, pana la urma, totul se rezuma la a gasi oamenii potriviti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri