Locatia nu este importanta

Locatia nu este importanta

In urma cu ceva timp era foarte important ca o companie sa isi construiasca un complex corporativ mare, cu o multime de facilitati pentru angajati. Insa, pe langa faptul ca o astfel de constructie necesita resurse financiare importante, angajatii nu dau mare importanta modului in care arata biroul in care lucreaza. Multi oameni cu adevarat talentati ar renunta la un birou mare pentru mai multa autonomie si flexibilitate, scrie Entrepreneur.

Astfel, modul in care o companie reuseste sa retina talentele tine mai degraba de livrabile decat de timpul pierdut. Angajatilor performati le place sa lucreze si nu sunt cu ochii pe ceas sa vada cate ore au lucrat. Acest lucru inseamna ca acestia vor da totul pentru companie indiferent de locul in care lucreaza.

Asadar, daca angajatii au performante mai bune lucrand de acasa, angajatorul ar trebui sa le ofere aceasta optiune.

Foto: fizkes, Shutterstock

Oportunitatile de evolutie conteaza

Oportunitatile de evolutie conteaza

Capacitatea de a recruta specialisti de top depinde de abilitatea recrutorului de a le oferi oamenilor o viziune clara despre cum vor arata urmatorii doi sau patru ani la locul de munca pentru acestia.

Asadar, este important ca un angajator sa le arate candidatilor care vor fi oportunitatile acestora de a evolua in acelasi timp cu organizatia. Iar acest lucru nu este deloc complicat de facut, din contra, un angajator nu trebuie decat sa descrie corect ceea ce cauta si sa se asigure ca si candidatii isi doresc aceleasi lucruri.

Totodata, la finalul acestei perioade, tot angajatorii sunt cei care trebuie sa ii sustina pe angajati sa faca tranzitia catre un alt job sau alte oportunitati.

Foto: Khakimullin Aleksandr, Shutterstock

Pune pret pe timpul liber al oamenilor

Pune pret pe timpul liber al oamenilor

Una dintre cele mai mari provocari al unui manager este daca sa aiba sau nu incredere ca oamenii isi fac treaba in timp util. Astfel, in loc sa le ceara oamenilor sa ramana mai multe ore la locul de munca, ideal este ca un angajator sa isi incurajeze angajatii sa fie cat mai productivi, intr-un timp scurt si sa poata pleca acasa oricand isi termina treaba.

Un exemplu este organizatia Tower Paddle Boards care dupa ce in 2011 inregistra venituri de doar 260.000 de dolari, a ajuns ca cinci ani mai tarziu sa ruleze 10 milioane de dolari, cu doar 11 angajati care lucreaza cinci ore pe zi.

Foto: Alissa Kumarova, Shutterstock

Sursa foto: Roman Motizov, Shutterstock