Sunt atat de multe lucruri care pot distruge cariere sau chiar oameni de succes. Insa greselile recunoscute la timp pot preveni consecinte grave. Vezi cum poti evita distrugerea carierei tale, conform Forbes.

Cei mai multi oameni isi ruineaza cariera in diferite moduri simple fara a-si da seama. Studiul VitalSmarts prezentat de Forbes ne arata ca, 83% din angajati au vazut pe cineva facand o mare greseala care a avut ca urmare consecinte grave asupra carierei, reputatiei sau chiar afacerii sale.

Din acelasi studiu reiese ca 69% din persoanele anchetate au recunoscut ca au facut ei insisi ceva gresit care le-a afectat cariera. Dintre acestia 31% au spus ca le-a costat o promovare, o marire de salariu sau chiar un loc de munca, 27% au mentionat ca a avut efecte negative asupra relatiilor cu colegii de munca, iar 11 % au precizat ca reputatia lor a fost ruinata.

Aceste cifre arata cat de daunatoare poate fi neatentia la locul de munca. O cariera poate fi distrusa nu doar din cauza unei singure gafe, ci si din cauza unor mici greseli care se pot aduna in timp si pot avea un efect similar unei gafe. Vestea buna e ca, daca esti constient de toate aceste lucruri le poti preveni sau controla inainte ca aceasta sa aiba un efect negativ asupra carierei tale.

1. Promite mult si face putin

Este tentant sa le spui colegilor si clientilor ca le poti da si luna de pe cer, mai ales atunci cand esti cinstit si harnic, si crezi ca poti sa o faci. Nu trebuie sa-ti creezi presiuni suplimentare facand multe promisiuni. Daca promiti ca vei face un lucru greu intr-un timp mai scurt si nu reusesti sa faci pana in data limita, sa nu crezi ca e de bine, chiar daca ai facut intr-adevar o treaba buna si ai intarziat foarte putin. Daca ai fi dat din start oamenilor asteptari reale, ai fi facut ceva mai calitativ si ai fi primit respectul din partea lor tinandu-te de promisiune.

2. Complacerea

Cat timp a trecut de cand nu ai mai invatat o noua abilitate sau ti-ai reinnoit CV-ul? Daca nu iti aduci aminte, este posibil ca ai devenit o persoana care se complace si care nu mai vrea o schimbare. Daca esti intr-o continua invatare despre ceva nou si ai ca prioritate dezvoltarea de sine, vei fi pregatit pentru orice vine in drumul tau.

3. Teama de schimbare

Teama de schimbare este la fel ca si complacerea. Lucrurile sunt intr-o continua schimbare, trebue sa ne adaptam diferitor situatii din diverse contexte. Trebuie sa evitam cunoscuta fraza: “Dar noi am facut mereu asa”, schimbarea este o parte constanta a vietii noastre, atat pe plan personal cat si profesional.

4. Ego-ul

Ai lucrat vreodata cu cineva care a avut parte de un sir intreg de succese si a inceput sa creada ca gloria lui va dura pentru totdeauna? Succesul acestuia intr-adevar poate stimula pe altii, dar problema apare atunci cand se multumeste cu ce are fiind deja glorios. Trebuie sa existe o evolutie constanta pentru a nu cadea prada esecului.

Sursa foto: La Fabrika Pixel S.l. | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri