"Acest loc este un vas care se scufunda"

"Acest loc este un vas care se scufunda"

"Nu am sa inteleg niciodata de ce oamenii care parasesc un loc de munca simt nevoia sa ii faca sa se simta prost pe angajatii care raman. In locul unui astfel de remarci ar putea doar sa le ureze de bine fostilor colegi si sa le spuna ca s-au simtit bine atat timp cat au lucrat in acea companiei", spune Dana Manciagli, specialist in piata muncii, scrie Business Insider.

Foto: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

"Nu veti putea da de mine cateva saptamani"

"Nu veti putea da de mine cateva saptamani"

"Majoritatea angajatorilor apreciaza atunci cand un fost angajat se arata disponibil in a le oferi ajutorul daca apare ceva. Astfel, la plecarea din companie este indicat sa va aratati disponibil in perioada urmatoare si doar daca vreun angajat nou abuza de oferta voastra sa setati limite", considera Lynn Taylor, specialist in piata muncii.

Foto: Imtmphoto | Dreamstime.com

"Hai sa pastram legatura"

"Hai sa pastram legatura"

"Motivul pentru care aceasta propunere suna nepotrivit este acela ca este una falsa", considera Manciagli.

Atunci cand un angajat paraseste o companie poate sa spuna acest lucru celor de care este foarte apropiat, insa nu suna deloc bine cand o spune si acelora cu care daca a schimbat doua vorbe in cinci ani de cand lucreaza in acea organizatie.

Mai potrivit in aceasta situatie este sa le propuna sa se imprieteneasca pe retele sociale, precum LinkedIn.

Foto: Dmitriy Shironosov | Dreamstime.com

Sa vorbesti despre lucrurile care nu ti-au placut in companie

Sa vorbesti despre lucrurile care nu ti-au placut in companie

Sa incepi sa vorbesti despre lucrurile pe care le-ai urat in companie cand esti pe picior de plecare nu este cel mai indicat lucru.

Ideal este sa nu folosesti cuvinte grele precum "ura" in ultima zi de lucru in companie. Pastreaza o atitudine pozitiva si lasa loc de buna ziua. Daca vrei sa aduci o critica fostului sef sau colegilor trebuie sa o faci intr-o maniera politicoasa si diplomatica.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock

Sa vorbesti despre cat de tare va fi urmatorul tau job

Sa vorbesti despre cat de tare va fi urmatorul tau job

Daca renunti la actualul loc de munca prin demisie, seful tau ar putea intra in discutie cu tine si ar putea sa te intrebe cand incepi urmatorul job. Daca acest lucru se intampla momentul nu este unul potrivit sa incepi sa te lauzi, tot timpul trebuie sa pastrezi o relatie buna.

Foto: Lolostock, Shutterstock

Sa spui ca vei castiga mai bine

Sa spui ca vei castiga mai bine

Este total lipsit de profesionalism sa vorbesti despre banii si beneficiile extra salariale de care vei benefica la urmatorul loc de munca, asa ca mai bine pastrezi aceste detalii pentru tine.

Foto: pathdoc, Shutterstock

"Nu stiti sa conduceti oameni"

"Nu stiti sa conduceti oameni"

Insultele directe asupra managerilor pot deveni cele mai mari regrete pe care le va avea un candidat dupa plecarea din companie, mai ales in contextul in care este de preferat sa lase loc de buna ziua.

Relatia cu fostii manageri trebuie sa ramana una buna, fiind oamenii de la care ai mai putea avea nevoie de lucruri, precum recomandari.

Foto: Dragon Image, Shutterstock

Sursa foto: Imtmphoto, Dreamstime.com