Recrutarea pentru pozitii cheie: din interior sau din exterior? Cultivarea talentelor proprii, din interiorul companiei versus recrutarea unui „suflu nou” din piata, aceasta este prima intrebare la care se gandeste un director de HR pus in fata situatiei de „a umple” locurile vacante din companie. Raspunsul nu este asa de simplu precum pare, fiecare dintre cele doua alegeri venind la pachet cu avantaje si dezavantaje, conform Revistei CARIERE.

Daca in cazul pozitiilor de specialist si middle level, balanta inclina spre alegerea unui angajat din exteriorul companiei, pe care sa il poti forma mai usor, in cazul in care pozitia vacanta este una cheie, de top management sau strategica pentru companie, alegerea este ceva mai complexa si mai dificila, iar balanta inclina spre interior sau exterior, abia dupa o analiza atenta.

Recrutare interna – externa. Unde cautam ,,noul” pentru compania noastra?

Avansarile ierarhice in interiorul unei companii sunt firesti, des intalnite si eficiente, iar specialistii HR dintr-o companie chiar se concentreaza pe cultivarea talentelor proprii. Motivele, pentru care majoritatea directorilor de HR prefera sa promoveze angajati din interior decat sa caute in afara mediului organizational, sunt justificate atat de considerente economice, cat si motivationale. Pe de o parte, o recrutare din interior presupune costuri reduse, pe de alta parte, persoana respectiva cunoaste deja fluxul operatiunilor din companie si este adaptata culturii organizationale. Nu mai vorbim de faptul ca mesajul transmis in afara (si in interior) va fi unul pozitiv, de companie care isi cultiva talentele si este interesata de valorile pe care le are si cu ajutorul carora poate atinge rezultatele dorite.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Citeste si:
7 din 10 firme nu cresc primele de Craciun. Norocosii primesc 500 lei
Sapte din zece angajatori nu...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Olanda, Austria si Germania detin 40% din investitiile din Romania