A petrecut cinci ani in Coreea de Sud, unde a studiat la Ewha Womans University, o prestigioasa institutie privata de invatamant superior, destinata femeilor, conform Revistei CARIERE.

Ruxandra Manea eabsolventa Magna Cum Laude in Stiinte Politice si Business Administration si s-a intors in tara cu gandul de acontribui la dezvoltarea societatii romanesti. Acum preda la Universitatea Bucuresti, este co-presedinta unei organizatii de leadership, Aspire,
e implicata intr-un proiect de sprijinire a dezvoltarii profesorilor si lucreaza la Google.

Ne-am obisnuit cu tinerii care pleaca la studii in strainatate, in tari ale Europei sau in SUA, dar mai rar aflam despre studenti care au ales Coreea de Sud. Ruxandra este unul dintre acestia si spune ca acolo a invatat ce inseamna setea de performanta, gandirea pe termen lung, disciplina si organizarea. „Tin minte ca eram studenta in primul semestru la sectia de coreeana a Universitatii Bucuresti cand am aflat de bursa Guvernului Coreean. Era atat de grea limba coreeana, atat de diferita fata de toate limbile straine pe care le auzisem pana atunci. Plecarea in Coreea a fost o mare provocare, un pariu cu mine insami ca pot iesi din zona de confort, ca pot experimenta locuri nebanuite pana atunci. Eram atat de sigura de decizia mea si de faptul ca pot duce la bun sfarsit acest demers, incat nici un argument din partea prietenilor si a familiei grijulii nu m-a intors din drum. Cu siguranta faptul ca eram foarte tanara a contat.” La Bucuresti studia portugheza si coreeana, dar cand a ajuns la Seul, dupa anul dedicat invatarii limbii, aales StudiilePolitice – pentru aintelegecontextul istoric si politic al regiunii, dinamica societatii coreene si relatiile cu celelalte tari, dar si business pentru pragmatismul lor.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Dancila: Am luat cele mai ambitioase masuri de stimulare a afacerilor