1. Trezeste-te devreme

1. Trezeste-te devreme

Primele ore ale diminetii sunt perfecte pentru o reflectie in liniste, in timp ce lumea inca mai doarme tu te poti concentra pe obiectivele tale. Cei care isi iau in serios succesul stiu ca este important sa te trezesti cat mai devreme. Chiar daca nu esti o persoana matinala, modifica-ti treptat rutina de zi cu zi pentru a incepe dimineata mai devreme. Pentru inceput iti setezi alarma cu 15 minute mai devreme in prima saptamana, iar in urmatoarea cu inca 15 minute. Fa acest lucru pana cand reusesti sa te trezesti cu cel putin doua ore mai devreme decat o faci acum.

Sursa foto: Shutterstock

2. Seteaza-ti obiectivele zilnic

2. Seteaza-ti obiectivele zilnic

Majoritatea oamenilor au obiective, fie ca este o realizare in afaceri sau in viata privata. In timp ce vrei sa atingi un obiectiv pe termen lung, te concetrezi si pe obiectivele zilnice de termen scurt care contribuie la succesul tau. Trebuie sa te concentrezi si sa-ti pui in aplicare si micile obiective zilnice care te ajuta in realizarea unor lucruri mai mari.

Sursa foto: Shutterstock

3. Inspira-te

3. Inspira-te

Este dificil sa ramai motivat tot timpul. Te abati de la planurile tale cand intampini in viata lucruri care te directioneaza pe cai diferite si asta te face sa uiti care era obiectivul initial. Ca sa ramai mereu motivat este bine sa te inspiri pe tine insuti zilnic. Citeste si vezi videouri despre persoanele care si-au atins visele lor. Inspiratia este o cale spre realizare, pentru ca mintea concepe lucruri realizabile.

4. Economiseste si investeste

4. Economiseste si investeste

Niciun top al celor mai bune obiceiuri nu poate fi complet fara necesitatea de economisire si investire. Uneori suntem prea ocupati cu lucrurile din prezent si uitam sa economisim pentru viitor. Dar nu trebuie doar sa economisesti, trebuie sa-ti investesti banii economisiti si sa faci asta cu prudenta.

Sursa foto: Shutterstock

5. Invata ceva nou

5. Invata ceva nou

Invata ceva nou in fiecare zi. Incearca sa dobandesti noi abilitati sau sa ti le imbunatatesti pe cele mai vechi. Chiar daca decizi sa fie un curs online, audiobook, tutoriale de pe YouTube sau alte mijloace, trebuie sa te mentii de acest obicei.

Sursa foto: Shutterstock

6. Actioneaza

6. Actioneaza

"Actioneaza" este un cliseu pe care l-ai auzit in mod repetat, dar este ceva ce multi nu reusesc sa faca. De mai multe ori se intampla sa fie invers, nu reusesti sa actionezi din diverse motive si asta te impiedica sa-ti realizezi scopurile impuse. Pentru a nu amana un lucru, poti utiliza regula de 15 minute. Seteaza un cronometru pe telefon timp de 15 minute si incearca sa rezolvi problema sau sa actionezi in acest timp.

Sursa foto: Shutterstock

7. Multumeste-te cu ce ai

7. Multumeste-te cu ce ai

Ne petrecem o mare parte din timp gandidu-ne la problemele noastre. Vom scapa de probleme atunci cand le vom indeparta din minte, cand vom fi recunoscatori pentru ceeea ce avem, chiar si pentru aceste probleme. Recunostinta este cea mai sigura cale spre sanatate, fericire si succes. Ne concentram pe ceea ce avem si nu invers.

Sursa foto: Shutterstock

8. Zambeste

8. Zambeste

Studiile au confirmat ca oamenii care zambesc mai mult sunt mai fericiti in viata. Un simplu zambet te ajuta sa-ti gasesti starea emotionala si cea spirituala. Fiziologia corpului nostru dicteaza psihologia mintii noastre. Cand vezi pe cineva trist iti da un sentiment de nefericre, iar mintea noastra preia acest sentiment.

Sursa foto: Dreamstime

9. Mananca un mic dejun sanatos

9. Mananca un mic dejun sanatos

Micul dejun este cea mai importanta parte a zilei. Cu toate acestea, studiile spun ca majoritatea oamenilor sar peste micul dejun in fiecare zi. Daca vrei intr-adevar sa ai parte de succes, mananca in fiecare dimineata. In cazul in care nu ai timp si te grabesti, ar trebui sa iei in considerare obiceiul de a te trezi mai devreme.

Sursa foto: Shutterstock

10. Fa miscare

10. Fa miscare

Una dintre cele mai bune obiceiuri este efectuarea unor exercitii in fiecare zi. Nu e vorba de ridicarea de haltere sau partciparea la un maraton, ci despre a face activati usor obositoare pentru a-ti oxigena sangele si a creste endorfinele din corp. Nu numai ca te vei simti mai bine fizic, dar vei fi si mai motivat spre succes.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock.com