Scrie-ti CV-ul cat mai cursiv

Scrie-ti CV-ul cat mai cursiv

CV-ul tau este cel care iti spune povestea, asa ca este important sa te asiguri ca este usor de inteles si are cursivitate. Trebuie sa tii cont ca angajatorii evalueaza sute de CV-uri in procesele de recrutare, iar daca vreun element din componenta CV-ului tau nu este clar, vor renunta cu usurinta sa il mai citeasca, scrie Entrepreneur.com.

Asadar, informatiile despre tine trebuie sa fie adaugate foarte clar in CV. Persoana care il citeste trebuie sa inteleaga cu usurinta cine esti, ce faci in prezent, ce ai facut in trecut si cat de bun esti in domeniul tau.

Daca simti ca nu te descurci, poti sa te uiti pe variante completate deja, insa ramai autentic.

Foto: wavebreakmedia, Dreamstime

Plaseaza elementele importante in prima parte a CV-ului

Plaseaza elementele importante in prima parte a CV-ului

Primele trei lucruri pe care le scrii in partea de inceput a CV-ului trebuie sa atraga cu usurinta atentia angajatorului, pentru ca nimeni nu sta sa citeasca in intregime fiecare cuvant din CV-ul tau.

In medie, angajatorii aloca doar sase secunde fiecarei evaluari, asa ca acesta este un lucru de luat in calcul atunci cand iti intocmesti un curriculum vitae. Da-ti seama care sunt informatiile care pot fi citite in sase secunde si construieste argumente puternice in acea fereastra scurta de timp.

Foto: Evgeniy Pirogov, Dreamstime

Fa CV-ul usor de citit

Fa CV-ul usor de citit

CV-ul tau va primi mai multa atentie daca este spart in enumerari si sectiuni, decat daca este incarcat de paragrafe lungi de informatii. Daca ai multe de spus este foarte bine, doar ca textul trebuie sa fie usor de parcurs.

Nimeni nu vrea sa stea sa citeasca blocuri mari de text. Scoate-ti in evidenta punctele cheie din text prin formate creative, care sa permita celui care citeste sa citeasca cu usurinta si sa retina in acelasi timp. Nimeni nu are timp sa parcurga un CV de la inceput la final, asa ca utilizeaza formate care te avantajeaza, vinde-te fara a scrie un roman.

Foto: Yekophotostudio, Dreamstime

Foloseste termeni descriptivi inca de la inceput

Foloseste termeni descriptivi inca de la inceput

Indiferent daca cel care va citi CV-ul este o persoana sau un software, cuvintele cheie potrivite te vor scoate in evidenta. Multe departamente de resurse umane folosesc sisteme prin care filtreaza aplicarile in functie de cuvintele cheie utilizate, abilitati, fosti angajatori, lungimea experientei si educatie.

Daca utilizezi cuvinte cheie descr'+'iptive inca de la inceputul CV-ului poti atrage atentia acestui software sau a angajatorului.

Foto: joingate, Shutterstock

Descrie clar realizarile

Descrie clar realizarile

Daca spui ca ai fost "bun" intr-un anumit domeniu nu este suficient, fiind nevoie sa fii mai specific. De ce consideri ca ai fost bun la ceva? Ce rezultate ai avut? Include informatii masurabile care sa sustina afirmatiile.

"Introducand exemple specifice prin care sa arati ce ai realizat reusesti sa scrii un CV mult mai puternic, plus ca adaugi informatiile pe care angajatorul vrea oricum sa le stie", sfatuieste James Hannon, specialist in piata muncii.

Foto: neomaster, Shutterstock

Sursa foto: Evgeniy Pirogov, Dreamstime