1. "Emotional Agility" de Susan David

1. "Emotional Agility" de Susan David

Autoarea acestei carti este psiholog la Harvard Medical School. Susan David a fost consultantul unor organizatii precum, Organizatia Natiunilor Unite si Ernst and Young.

In cartea sa, Emotional Agility Susan David invata cititorii sa-si calculeze sentimentele si sa vorbeasca cu ei insisi la fel cum ar vorbi cu un copil. Ea sustine ca, atunci cand nu esti fericit cel mai rau lucru pe care il poti face e sa te fortezi sa fii fericit.

2. "Peak" de Anders Ericsson si Robert Pool

2. "Peak" de Anders Ericsson si Robert Pool

Anders Ericsson, psiholog la Universitatea de Stat din Florida, a investit zeci de ani in cautarea dovezilor stiintifice care sa-i ateste teoria potrivit careia exista doar o singura cale de a deveni cel mai bun in orice domeniu.

Aceasta cale este ceea ce Ericsson si colegii sai numesc “practica deliberata”, colaborarea cu un profesor care te poate ajuta sa iesi in afara zonei de confort si sa incerci noi activitati.

Vezi cartea Peak de Anders Ericsson si Robert Pool in librarie online

3. "I Know How She Does It" de Laura Vanderkam

3. "I Know How She Does It" de Laura Vanderkam

Laura Vanderkam este o scriitoare prolifica, cartea sa reprezinta cea mai recenta investigatie despre cele mai bune moduri de gestionare a timpului si crearea unei vieti pline de sens.

In cartea I Know How She Does It, Laura Vanderkam separa unele tipare in lectii practice pentru cititorii de orice gen si cu orice nivel de venituri.

Una dintre lectii spune: "sa fii realist cu privire la cat de mult muncesti, s-ar putea sa fie mai putin decat crezi". O alta lectie zice ca: "lucrul in weekend te poate face mai productiv si mai relaxat, astfel vei avea mai mult timp liber saptamana viitoare pentru a petrece cu familia".

4. "The Gratitude Diaries" de Janice Kaplan

4. "The Gratitude Diaries" de Janice Kaplan

Janice Kaplan, fostul editor al revistei Parade, a petrecut un an incercand sa puna in aplicare sentimentul de recunostinta in toate domeniile din viata sa, de la casatorie, pana la cariera. Cartea este rezultatul modului de a fi recunoscator.

Vezi cartea The Gratitude Diaries de Janice Kaplan in librarie

Autoarea a observat ca o persoana poate fi mai fericita daca este recunoscatoare. Ea prezinta rezultatele unui studiu in care peste 2.000 de persoane au fost ajutate de acest comportament. A constatat ca 98% dintre respondenti au declarat ca ar exprima recunostinta fata de un server intr-un restaurant frumos si doar 48% dintre femei au spus ca au multumit in mod regulat sotilor.

Sursa foto: Shutterstock

5. "Year of Yes" de Shonda Rhimes

5. "Year of Yes" de Shonda Rhimes

Shonda Rhimes este cunoscuta pentru serialele de succes pe care le-a scris, precum "Grey's Anatomy”, "Scandal" si "How to Get Away With Murder”.

In cartea sa, “Year of yes. How to Dance It Out, Stand In the Sun and Be Your Own Person”, Shonda Rhimes povesteste cum si-a petrecut un an in care a spus “da” la absolut orice. A inceput acest experiment dupa ce si-a dat seama ca era nefericita, suprasolicitata si nu-si traia viata la maxim. Este o lectura inspirationala care iti spune ca ai nevoie doar de incredere pentru a avea o viata mai buna.

6. "How to Stop Worrying and Start Living" de Dale Carnegie

6. "How to Stop Worrying and Start Living" de Dale Carnegie

Cartea a fost publicata pentru prima data in 1948 si este o continuare a bestseller-ului din 1936, "How to Win Friends and Influence People”.

Cartea How to Stop Worrying and Start Living de Dale Carnegie cuprinde experientele autorului despre predarea cursurilor de educatie pentru adulti la YMCA din New York City. Aproape toti studentii lui se confruntau cu tot felul de griji, iar Carnegie i-a invatat cum sa-si invinga anxietatile.

7. "Happier" de Tal Ben-Shahar

7. "Happier" de Tal Ben-Shahar

In carte, Ben-Shahar combina cercetarea, povestile din propria sa viata si intelepciunea filosofica, pentru a-si invata cititorii cum sa-si cultive fericirea din viata de zi cu zi.

Autorul nu-ti spune sa renunti la un post de munca pe care-l urasti daca este singura ta sursa de venit, ci el recomanda sa gasesti “bucati de fericire”, cum ar fi experiente mici, care iti fac prezentul mai placut.

Vezi cartea in engleza la Carturesti online

8. "The Power of When" de Michael Breus

8. "The Power of When" de Michael Breus

Psihologul si specialistul in somnologie, Michael Breus, transforma stiinta chronotypes in practica de limbaj, mai usor de inteles.

Cartea The Power of When de Michael Breus e disponibila AICI

Chronotype este tendinta unei persoane de a fi matinala, nocturna sau undeva intre. Brews sustine ca sunt patru feluri de chronotype, fiecare reprezentat de cate un animal.

Cei mai multi oameni sunt ursi, unde ceasul corpului urmareste in general apusul si rasaritul soarelui. Altii sunt delfini, acestia sufera frecvent de insomnii. Mai sunt lupii sau persoanele nocturne si leii, cele matinale. Autorul a stabilit calendare zilnice pentru toate cele patru animale si ghiduri pentru efectuarea modificarilor necesare pentru rutina de zi cu zi, astfel incat fiecare sa se simta mai plin de energie.

Sursa foto: Dark Moon Pictures

Sursa foto: Shutterstock