Guvernul Grindeanu promite o serie de masuri pentru cresterea natalitatii din Romania, iar intre cele mai importante se remarca cresterea numarului de crese si gradinite, reducerea varstei de pensionare pentru mame, precum si marirea suplimentului de insertie pentru femeile care revin mai devreme in campul muncii.

Astfel, in programul de guvernare se arata ca Guvernul isi indreapta atentia catre cresterea natalitatii din tara noastra, iar prima masura mentionata este aceea de initiere a unui amplu program de crestere a numarului de crese, gradinite si afterschool-uri.

De asemenea, in acelasi scop se doreste reducerea varstei de pensionare cu cate doi ani pentru fiecare copil, pentru mamele cu cel putin trei copii, alaturi de formarea profesionala a bonelor si dezvoltarea serviciului de bona profesionista.

Proaspetele mame, importante pentru guvernanti

Tot din dorinta de a creste natalitatea, Guvernul promite sa ofere femeilor insarcinate gratuitate la realizarea tuturor analizelor necesare, astfel incat "sa fie eliminate riscurile pentru mama si copil".

O alta masura pe care Guvernul Grindeanu promite sa o ia in perioada urmatoare este majorarea valorii stimulentului de insertie la 650 de lei.

Citeste si:
Sorina Pintea: Nu poti repara in doi ani ceea ce nu s-a facut de 30
Sorina Pintea: Nu poti repara...

"Cresterea cuantumului stimulentului de reinsertie pana la terminarea perioadei de ingrijire a copilului de la 500 la 650 de lei", se mai arata in programul de Guvernare.

Programul de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului a fost modificat in vara anului trecut, cand au fost aduse o serie de beneficii mamelor, intre cele mai importante numarandu-se eliminarea optiunii de a sta doar un an acasa si prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului.

De asemenea, la acea data valoarea stimulentului de insertie a fost majorata de la valoarea fixa de 500 de lei la un procentaj de 50% din indemnizatia minima (1.064 de lei), ceea ce inseamna in prezent 532 de lei.

Citeste si:
Proiect de lege: copiii vor fi obligati sa plateasca parintilor pensie
PSD a initiat un proiect de...

Sursa foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Scade mortalitatea infantila in Romania. Ramanem insa pe locul I in UE