Peste 6,2 milioane de contracte de munca erau active pe piata locala la finalul anului trecut, iar daca unele sectoare inglobeaza sute de mii de salariati, cateva domenii reusesc sa atraga unul, doi, maxim 15 angajati. Iata care sunt domeniile de activitate "parasite" de romani, potrivit datelor Inspectiei Muncii.

La finalul lunii noiembrie 2016 era inregistrate 6,24 milioane de contracte de munca pe teritoriul Romaniei, in crestere de la 6,1 milioane in aceeasi perioada a anului anterior.

Daca ne uitam pe lista celor 10 domenii de activitate cu cele mai putine contracte de munca active inregistrate, observam ca niciunul dintre acestea nu depaseste 20 de angajati, iar in total insumeaza 80 de salariati.

Astfel, in domeniul "activitati de inchiriere si leasing cu echipamente de transport aerian" este inregistrat un singur contract individual de munca activ, doar trei contracte era in sectorul de "cultivare a fructelor oleaginoase", iar un numar de doar patru persoane au lucrat anul trecut in firme cu obiect de activitate "cultivarea fructelor fructifere".

Peste 10 angajati sunt inregistrati in domeniile "activitati de reasigurare" (12), "fabricarea cidrului" (12), "fabricarea celulozei" (15) si "extractia minereurilor pentru industria chimica si a ingrasamintelor naturale" (16).

Domeniile cu cei mai putin angajati
Activitati de inchiriere si leasing cu echipamente de transport aerian 1 contract activ
Cultivarea fructelor oleaginoase 3 contracte active
Cultivarea fructelor tropicale 4 contracte active
Fabricarea tapetului 5 contracte active
Fabricarea suportilor magnetici su optici destinati inregistrarilor 6 contracte active
Fabricarea motocicletelor 6 contracte active
Activitati de reasigurare 12 contracte active
Fabricarea cidrului si a alor vinuri din fructe 12 contracte active
Fabricarea celulozei 15 contracte active
Extractia minereurilor pentru industria chimica si a ingrasamintelor naturale 16 contracte active

Sursa foto: Nata-Lia, SHutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri