Am un plan de afaceri?

Am un plan de afaceri?

Cand te pregatesti sa iti dai demisia nu este suficient sa stii ce vrei sa faci in continuare. Pentru a atinge orice obiectiv ai nevoie si de un plan etapa cu etapa, care sa includa si o cronologie si pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a-ti atinge obiectivele.

"Trebuie sa ai un plan inainte de a-ti da demisia, pentru a avea succes cat mai repede", spune Hallie Crawford, coach de cariera.

Foto: Rawpixel.com

Mi-am facut economii?

Mi-am facut economii?

In orice business te-ai baga, trebuie sa stii ca ai nevoie si de noroc. "Inainte sa devii propriul tau sef, asigura-te ca ai bani pusi deoparte pentru aproximativ sase luni", spune Jill Jacinto, expert in cariera.

Odata constituit planul de afaceri, ia in calcul costurile initiale pentru a incepe o afacere, precum chiria pentru cladire, investitiile in tehnologie, in site si hosting si gandeste-te daca ai toti acesti bani economisiti.

Foto: alphaspirit, Shutterstock

Am sprijin din partea celorlalti?

Am sprijin din partea celorlalti?

"Multi oameni viseaza sa aiba propriul business, insa din pacate multi dintre ei se reintorc in organizatii cand incep sa apara dificultatile pe cont propriu", arata Crawford.

Acest lucru se intampla pentru ca multi antreprenori nu beneficiaza de sprijinul de care au nevoie.

"Sa pornesti propria afacere inseamna sa muncesti mult si sa ai parte de foarte multe provocari. Asa ca asigura-te ca esti pregatit pentru toate acestea si ca ai sprijin si ai alaturi de tine persoana, precum un contabil sau un asistent juridic, gata oricand sa iti ofere un sfat" a precizat aceasta.

Foto: lolostock, Shutterstock

Sursa foto: travizboyz, Shutterstock