Madalina Colea, Business Development Manager PayOut Payroll Outsourcing, member Crowe Horwath International, a declarat la conferinta HR 2.0 ca ar trebui adoptate masuri separate pentru rezolvarea deficitului de forta de munca si a celui de talente, cele doua fiind cumva complementare, dar abordate diferit. Astfel, in opinia sa, nu tehnicile de atragere a candidatilor pe termen scurt sunt o solutie buna, ci masurile profunde, care sa schimbe inclusive mentalitati.

Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

Madalina Colea a prezentat o scurta radiografie a pietei muncii din acest moment, in baza datelor publice existente. Astfel, ANOFM anunta in decembrie 23 de mii de locuri de munca vacante la nivel national. In acelasi timp, Registrul Comertului a anuntat ca sunt inregistrate 420.000 de societati comerciale active la nivel national, din care 67.000 de companii noi sunt inregistrate in domenii cu potential pentru investitii: constructii si infrastructura (7.200), Turism (4.243), Industrie (4.000 de companii), Comert (25.000), Logistica si transporturi (5.000), IT&C (3.500)

Astfel, aceasta a diferentiat cele doua mari provocari ale angajatorilor si spune ca deficitul de forta de munca si cel de talente trebuie abordate diferentiat:

Masuri pentru rezolvarea deficitului de forta de munca:

  • Implicarea sociala – proiecte de sustinere a scolilor profesonale, sponsorizari
  • Organizare proprie a cursurilor de formare profesionala
  • Deschidere catre consiliere profesionala si planuri de perfectionare
  • Salarii competitive sau pachete salariale construite in jurul nevoilor specific zonei, relocari
  • Crearea de parteneriate cu antreprenori locali, de multe ori reveniti in tara dupa ani in strainatate
  • Implicare proprie si prin parteneriate in comunitatea locala: infrastructura, cultura si servicii.

Masuri pentru rezolvarea deficitului de talente:

Politica de motivare trebuie sa acopere mai multe aspecte:

  • Pachet salarial (beneficii, relocari)
  • Flexibilitatea programului si a locului de munca
  • Plan de cariera realist
  • Plan de training

Alte beneficii:

  • Crese, gradinite, afterschool pentru parinti
  • Acces la programe de achizitinare/constructive/renovare a unei locuinte
  • Subventionare chirie
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri