Datele arata ca, in momentul in care isi negociaza salariul, un medic specialist roman solicita in medie o suma cu 33% mai mare decat bugetul alocat de catre angajator. Una din cauzele acestui decalaj o reprezinta lipsa candidatilor in anumite specializari, precum si distributia lor inegala pe teritoriul Romaniei. Cea mai mare parte a medicilor specialisti aleg sa profeseze in principalele orase ale tarii, din motive care tin de stilul de viata, a cazuisticii complexe intalnite la pacienti si a oportunitatilor de dezvoltare profesionala.

In ceea ce priveste medicii stomatologi, in cele mai multe cazuri cererea este egala cu oferta, managerii de cabinete si clinici dentare private facand o oferta aliniata cu suma solicitata de specialisti la angajare. Cauza o reprezinta numarul ridicat al absolventilor Facultatii de Medicina Dentara din fiecare an.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: spotmatik Ltd, Shutterstock