Manati de o pasiune mai noua sau mai veche, de dorinta de a castiga un salariu bun sau de trendurile din piata, tot mai multi romani isi doresc sa devina chefi in bucatarii. Cristian Cristea, training manager la City Grill, sustine insa ca nu toti cei care viseaza la aceasta functie cunosc responsabilitatile ridicate pe care le are un chef.

"Romanii nu mai vor sa fie bucatari, vor sa fie chefi, pentru ca e trendi, pentru ca sunt emisiuni la televizor. Ei nu inteleg ca pentru a ajunge la statutul de chef trebuie sa fi petrecut 10-15 ani in bucatarie si sa fi inceput de la curatatul legumelor. Statutul de chef presupune sa fi condus o bucatarie la un anumit nivel, cel putin 3-5 ani, si nu la impinge tava, ci la restaurant a la carte", a explicat Cristian Cristea, training manager la City Gril, grup cu peste 1.300 de angajati si care detine in portofoliu sapte branduri – restaurantele City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor, Caru’ cu Bere, Pescarus, Hanu’ lui Manuc si Cafenelele City Cafe, numarand in total 17 locatii.

Potrivit acestuia, un chef, pe langa activitatea de gatit, trebuie sa sa inventeze retete, sa se ocupe de plating, de organizarea bucatariei, "astfel incat si din punct de vedere al oamenilor si al posturilor bucataria sa functioneze".

In plus, un chef ar trebui sa aiba si cunostinte manageriale si de contabilitate, financiare, sa faca organigrama eficient

El a adaugat ca un bucatar bun, cu cel putin 10 ani de experienta, care poate aspira la postul de chef, castiga un salariu care incepe de la 1.500 de euro.

Sursa foto: ESB Professional, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri