Peste 2,5 milioane de angajati din Romania primesc tichete de masa, acestea fiind cel mai utilizat beneficiu extra-salarial, folosit de companii pentru a sustine masa de pranz a angajatilor in zilele de lucru.

Tichetele de masa electronice au fost lansate in octombrie 2015, ca urmare a unor modificari legislative care au permis emiterea lor pe suport electronic, pe langa formatul clasic, de tichete pe hartie, care functioneaza in continuare in paralel cu cardurile.

„Tichetele de masa electronice sunt un mare pas inainte in programele moderne de beneficii extra-salariale din Romania. Cardurile de masa de la Edenred simplifica procedurile administrative in randul companiilor si aduc salariatilor o flexibilitate sporita. Faptul ca in doar 18 luni de la lansarea tichetelor de masa electronice, peste 350.000 de salariati au optat deja pentru carduri de masa Ticket Restaurant confirma apetitul romanilor pentru tehnologiile digitale si pentru beneficiile pe care le aduc acestea in viata de zi cu zi”, spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred Romania.

70% dintre cei 350.000 de angajati utilizatori ai cardurilor de masa Edenred lucreaza in companii mari, cu peste 100 de angajati. Tranzitia catre tichetele de masa electronice este in crestere in randul companiilor medii si mici, 20% dintre utilizatorii cardurilor de masa fiind angajati in companii avand intre 40 si 100 de angajati si alti 10% in companii cu mai putin de 40 de angajati.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock