Corina Diaconu, Managing Director la ABC Human Capital, ne-a precizat ca scrisoarea de intentie poate fi un instrument important in atragerea atentiei unui angajator, atata vreme cat este construita original.

Componenta aceasta de originalitate este cruciala. Trebuie sa personalizezi scrisoarea de intentie pentru fiecare post la care vrei sa aplici.

"Scrisorile-tip, copiate, care nu ne spun nimic si au un format standard (indiferent de jobul la care se aplica), nu ajuta la nimic si nu sunt citite, ca atare sunt inutile. In loc sa faci asta, poti sa scrii 2-3 fraze de impact despre tine sau despre potrivirea ta cu job-ul (de ce esti omul potrivit la locul potrivit) si vei avea sanse mari sa primesti o invitatie la un interviu. Altfel, poti trimite simplu CV-ul si poti mentiona in email cateva puncte de atractie pentru angajator", ne sfatuieste Corina Diaconu.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri