Nivelul de implicare (engagement) a angajatilor este in scadere la nivel global, iar in Europa este mai mic decat pe alte continente. De altfel, angajatii europeni sunt mai greu de multumit si mai nefericiti decat cei din alte parti ale lumii, a spus CEO-ul Aon Romania la conferinta WS2GROW.

Ajunsa la a doua editie, conferinta WS2GROW este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Lugera, Oracle si Smart Experience.

La nivel global, nivelul de engagement al angajatilor este de 63%, pe cand in Europa este de 58%. Oricum ar fi, implicarea angajatilor este in scadere, potrivit unui studiu al companiei de asigurari Aon.

"Fata de trendul global, angajatii din europa sunt mult mai greu de multumit si nu se considera la fel de fericitii ca cei din alte zone din lume. Foarte des se confunda satisfactia cu engagementul. In timp ce satisfactia este o stare de confort, engagementul este acea stare care ne leaga emotional de companie, in care ramanem si ne straduim. Nu inseamna ca daca esti satisfacut esti si engaged", sustine Adriana Grecu.

Totusi, in Romania, si satisfactia, si engagementul angajatilor au crescut din 2013 pana in 2016. Totusi, nivelul de engagement al angajatilor scade cu cat compania este mai mare.

"Zona de recunoastere, in care angajatii sunt apreciati si laudati, este la fel de importanta ca cea de remuneratie. Este important ca oamenii sa simta ca organizatia face tot ce este posibil pentru ca angajatii sa ramana in companie", conchide Grecu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri