Tot mai multe companii sunt interesate sa angajeze tineri aflati in primii ani de facultate pentru roluri part-time. Acest lucru se reflecta in oferta de joburi pentru studenti, care s-a dublat in 2017, fata de 2016. Cele mai multe locuri de munca pentru studenti sunt in domeniul IT.

Studentii pot alege in aceasta toamna locul de munca potrivit din cele 315 joburi remote, 126 internship-uri si 921 joburi part-time, potrivit anunturilor postate de Bestjobs.eu.

Si in acest an cele mai multe locuri de munca pentru studenti se regasesc in domeniul IT, in special la categoria de joburi remote, dar exista de asemenea joburi pentru operator procesare date sau suport helpdesk. Cele mai multe joburi remote sunt in Bucuresti (139), Timisoara (39), Cluj-Napoca (31), Iasi (29), urmate de Sibiu, Oradea, Brasov, Tirgu-Mures si Craiova.

Foto: Bestjobs

Joburi pentru studenti. Ce cauta companiile

Firme din diverse domenii de activitate incep sa isi deschida portile si ofera internship-uri tinerilor pasionati de domeniile IT, financiar si audit, inginerie, vanzari, marketing si resurse umane. Cele mai multe se regasesc in orase ca Bucuresti (49), Timisoara (24) si Brasov (11), urmate de centrele universitare Iasi si Cluj-Napoca cu cate 10 oferte fiecare.

Pentru studentii care vor sa isi imparta timpul intre cursuri si un job part-time, companii scot la bataie posturi de operator prelucrare date, lucrator comercial, operator interviu/sondaje de opinie, operator call center, profesor/educator, consultant vanzari, consultant relatii clienti, ofiter colectare creante, receptionist. Toate acestea preponderent in Bucuresti (368), Cluj-Napoca (116), Timisoara (91), Iasi (74), Brasov (64), urmate de Sibiu (39), Arad (33), Oradea (26), Tirgu-Mures (23), Constanta (22), Craiova (20) si Galati (20).

Foto: Bestjobs

Companiile pot alege candidati pentru pozitiile de entry level din randul studentilor, numarul celor interesati de oferte de joburi fiind in crestere odata cu inceperea noului an universitar. Daca profilul studentilor difera in functie de universitatile la care studiaza, cunoasterea limbilor straine devine o cerinta la toate tipurile de joburi. Firmele sunt in cautare de tineri cunoscatori de limba engleza (4526), germana (2127), franceza (633), italiana (548) si spaniola (132).

Statisticile privind profilul candidatilor ne indica faptul ca pe langa limba engleza, tinerii sunt, de asemenea, vorbitori de limba franceza, spaniola, italiana si germana.

Jobul tau are mai multe sanse sa fie vazut de oamenii potriviti pentru tine, daca il promovezi la noi. Posteaza aici.

Sursa foto: Shutterstock.com / VGstockstudio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri