Cu totii vrem sa facem alegerile potrivite. Insa in ziua de azi e destul de greu sa ne facem ordine in viata. Suntem guvernati de deadline-uri si task-uri, asa ca ne stresam, suntem impulsivi si adesea ratam oportunitati care se afla fix sub nasul nostru. Dar cum ne dam seama daca deciziile pe care le luam sunt cele bune? Metoda 10-10-10 ne poate ajuta sa raspundem la aceasta intrebare, oferind o solutie la presiunea cauzata de procesul de decision making, scrie Revista CARIERE.

"Pot sa calculez miscarea corpurilor ceresti, dar nu si nebunia oamenilor" - acesta este un citat atribuit celebrului Isaac Newton, care pune punctul pe "i": comportamentul irational reprezinta sursa unor probleme mari din viata noastra.

In fiecare zi trebuie sa luam decizii. Din momentul in care ne trezim suntem nevoiti sa facem diverse alegeri, care au un impact mai mic sau mai mare asupra vietii noastre. De la vesnica intrebare "cu ce ma imbrac azi?" la "cum sa conving clientul sa cumpere de la mine?" sau "ce schimbari trebuie sa fac pentru ca proiectul sa fie viabil?", creierul nostru se chinuie sa rationalizeze fiecare actiune a noastra si sa determine calea ce trebuie urmata.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Jobul tau are mai multe sanse sa fie vazut de oamenii potriviti pentru tine, daca il promovezi la noi. Posteaza aici.

Citeste si:
Topul celor care au castigat cei mai multi bani in ultimul deceniu
Topul celor care au castigat...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Experiment: Un miliardar da cate 9.000 $ followerilor de pe Twitter