Miliardar, inovator, filantrop si autor, Bill Gates a inspirat milioane de oameni cu povestea sa de succes. La doar 20 de ani, Bill Gates a fondat Microsoft impreuna cu prietenul sau din copilarie Paul Allen. Cu cateva luni inainte de a implini 31 de ani, compania s-a listat la bursa, iar Gates a devenit miliardar.

A fost CEO al companiei pana in 2000, cand s-a retras si a ramas membru in bord si actionar majoritar pana in 2014. Cu siguranta, multi au fost inspirati de perseverenta si puterea lui de a ajunge cel mai bogat om din lume. Iata opt citate inspirationale despre succes, inovatie si obiective spuse de Bill Gates, potrivit Entrepreneur.

1. Despre succes

“Succesul este un profesor prost. Acesta seduce oamenii inteligenti facandu-i sa creada ca nu pot pierde.”

2. Despre inovatie

"Cele mai mari progrese ale umanitatii nu constau in descoperiri, ci in modul in care aceste descoperiri sunt aplicate pentru a reduce inegalitatea.”

3. Despre invatare

“Cei mai nefericiti clienti ai tai sunt cea mai mare sursa de invatare.”

4. Despre decizii

“Nu lua aceeasi decizie de doua ori.”

6. Despre putere

“Lucrez cu un amestec de persoane incurajatoare, carora le spun ce e bine si ce nu este. Evident, asa conduci o intreprindere mare de acest gen si atragi cei mai buni oameni care vor sa continue sa faca aceste lucruri.”

7. Despre perseverenta

“Gaseste oameni cu aceleasi interese, vezi care sunt barierele si gaseste modalitati de a trece peste acestea.”

8. Despre obiective

“In stiinta, mereu se intampla miracole.”

9. Despre progres

“Inovatia este adevaratul motor al progresului.”

Sursa foto: Shutterstock / JStone / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri