Cum se vor comporta adolescentii romani de astazi, la locurile de munca de maine? Vor libertate, nu suporta sa li se spuna "trebuie sa faci asta", flexiblitate si, nu de putine ori, prefera toate acestea unui salariu mare, spune Mihaela Feodorof, owner la Yourway. Am discutat despre un studiu realizat recent de Yourway pe o baza de mii de tineri cu varste curprinse intre 8 si 20 de ani. Concluziile?

"Tinerii cauta solutii pentru a ocoli rigiditatea. Cauta flexibilitatea. Sunt mai practici si vor sa gaseasca rezultate cuantificabile, sa inteleaga de ce depune efort. Nu doar pentru salariu ci, realmente, cu ce contribuie. Acest lucru este, pana la urma, in favoarea societatii!".

Totodata ei sunt si mai voluntari, asta le place cel mai mult. O alta caracteristica, intre introvert si extrovert, gasim o generatie deschisa la comunicare si la vizibilitate. "Le place sa fie vizibili, sunt extraverti", spune Mihaela.

Mediul de business trebuie sa se pregateasca, deci, valului de viitori angajati. "Ii invit pe toti acestia, inclusiv pe profesori, sa fie deschisi, sa primeasca de la ei in orice forma. Au capacitate, sunt si dispusi sa ne ofere, dar NU trebuie ingraditi. Trebuie sa gasim o conventie".

Afla mai multe despre contractul (viitor) angajat - angajator, dar si cum trebuie sa se adapteze profesorii acestei tinere generatii, din interviul de mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri