Numarul joburilor in IT este in continua crestere. Daca la inceput de an oferta cuprindea aproximativ 2.481 de anunturi de joburi in IT (1.749 pentru programatori/developeri, 661 pentru manageri de proiect si 71 pentru administratori de retea) in acest moment, oferta pe BestJobs.eu s-a dublat, existand 4.867 anunturi pentru cei interesati de acest domeniu.

Cele mai multe joburi sunt in continuare pentru programatori/developeri (2.990 anunturi), urmate de anunturile pentru manageri de proiect (665), web designeri (588), administratori de retea (432) si testeri IT (192). Angajatorii sunt in cautare de tineri cu cunostinte si/sau experienta in C, C++ si C#, .Net, My SQL, Java, HTML, CSS, PHP, Python si Big Data.

Cele mai multe joburi sunt in Bucuresti (1.550 anunturi), Cluj-Napoca (413 anunturi), Timisoara (379 anunturi), Iasi (293 anunturi), Brasov (231 anunturi) si Sibiu (157 anunturi) unde se gasesc si cei mai multi candidati cu experienta in domeniul IT.

Cu cat sunt platiti IT-istii

Cu salarii ce incep de la 3.000-4.000 euro pentru cei cu experienta in PHP si 4.000-5.000 euro pentru cunoscatorii limbajului Java, respectiv un mediul de lucru dinamic si multicultural, ofertele acestor companii devin tot mai atractive pentru tinerii programatori romani.

Top 10 companii pentru care...
Citeste si: Cei mai doriti angajatori: unde vor sa lucreze romanii

Cu o oferta variata de joburi vin si companiile din strainatate, interesate sa angajeze persoane cu experienta (minim 3-5 ani), cunoscatoare a limbilor engleza, germana sau franceza. European Dynamics recruteaza in special pentru Bruxelles si Stockholm, Network ERP & IT (EMEA) pentru Hamburg, Dortmund si Munchen, Connido Limited pentru Londra, Fairpromise pentru Nisa, Smart Recruit Solutions Limited pentru Rotterdam, Birmingham si Amsterdam, BVBA Mactan pentru Bruxelles, IT Search pentru Athlone in Irlanda, ITIS si ZnanyLekarz pentru Varsovia, Tipico Group pentru Saint Julian's in Malta, Safebridge Cyprus pentru Hamburg si Limasssol in Cipru, Nuweb Systems pentru Manchester, LEADing Practice ApS pentru Dronningmølle in Danemarca, Analytic Company pentru Hamburg, Hiberus Tecnologias pentru Zaragoza in Spania, Sublime Skinz Labs pentru Paris, Inaxio Consulting pentru Eindhoven si Mannheim iar Matritel pentru Viena.

Developerii sunt la mare cautare si in Romania, companiile autohtone incearca si ele sa se alinieze la standardele internationale in ceea ce priveste oferta salariala si beneficiile oferite. Astfel se incearca crearea unui mediu motivant si plin de oportunitati si pe plan national.

Jobul tau are mai multe sanse sa fie vazut de oamenii potriviti pentru tine, daca il promovezi la noi. Posteaza aici.

Cresteri salariale in...
Citeste si: Cresteri salariale in IT. Ce angajati vor beneficia de majorari