Ultimele statistici arata ca aproximativ 85.000 de romani pleaca anual din tara, in idea de a incepe o viata noua in strainatate. Odata ajunsi acolo, multi dintre ei nu-si gasesc joburi in domeniile in care au lucrat acasa, asa ca sunt nevoiti sa se reorienteze profesional, scrie Revista CARIERE.

La fel ca multi romani, Adrian Ceret a parasit Romania pentru ca isi dorea un serviciu mai bine platit. „Am decis sa plec din tara acum opt ani, pentru ca salariul pe care il aveam la vremea respectiva in Bucuresti imi acoperea aproape la limita cheltuielile zilnice si rata la un credit pentru nevoi personale”, povesteste Adrian. El a absolvit in tara facultatea de Relatii Internationale si un curs de tehnician in hotelarie, insa acum lucreaza ca supraveghetor video intr-un cazino din Dar es Salaam, capitala Tanzaniei. Inainte sa intre in industria cazinourilor, a lucrat, in tara, in domeniul publicitatii, a fost receptioner in Italia si ospatar intr-o cafenea din Franta, dar a renuntat la viata in vestul Europei din cauza promisiunilor nerespectate ale angajatorilor.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri