Bugetele de beneficii pentru angajatii marilor companii din Romania directionate catre domeniul sanatatii au crescut de aproape 5 ori in 2017, fata de anul precendent, potrivit BenefitOnline.ro, platforma cu cele mai multe beneficii pentru angajati din Romania.

Din multitudinea de beneficii flexibile deductibile fiscal din care au ales cei peste 52.000 de angajati care au folosit platforma BenefitOnline.ro in 2017, cele din zona de sanatate (abonamente, pachete individuale sau asigurari) au avut o evolutie pozitiva fata de anul precedent, de la circa 160.000 de lei, in 2016, la peste 750.000 de lei, in 2017.

Acest lucru este explicabil prin faptul ca, desi majoritatea companiilor asigura angajatilor un abonament medical ca beneficiu fix, angajatii isi fac suplimentar achizitii de servicii suplimentare (top-up-uri) de la acelasi furnizor medical sau chiar asigurari de sanatate si pachete stomatologice care sunt mai scumpe, dar au si mai multe acoperiri suplimentare

Stelian Bogza, Director Comercial si Co-fondator BenefitOnline.ro

Valoarea medie lunara a unui beneficiu de sanatate platit din bugetul companiei prin platforma de beneficii este de circa 27 de lei. Atunci cand angajatii platesc direct cu banii personali, valoarea medie a unui pachet de servicii medicale creste la aproximativ 107 lei. Cea mai mare suma cheltuita de un angajat prin platforma BenefitOnline.ro pe un serviciu medical a fost de 4.950 de lei, reprezentand un pachet de nastere.

Incepand cu acest an, utilizatorii BenefitOnline au la dispozitie un serviciu de mesagerie, prin care pot sta de vorba si pot primi sfaturi de la medici.

“Doclandia este o solutie complementara serviciilor de sanatate traditionale, ideala pentru oamenii activi, care nu au timpul necesar unor vizite regulate la medic. In plus, suntem de parere ca o comunicare constanta cu un medic dedicat contribuie puternic la preventia primara. Prin parteneriatul pe care l-am incheiat cu cei de la BenefitOnline, angajatii marilor companii din Romania vor avea acces la informatii despre sanatate si problemele medicale cu care se confrunta in viata de zi cu zi, la doar un click distanta”, a declarat Matei Tiboc, Fondator Doclandia.

Doclandia este prima platforma online 100% romaneasca ce ofera acces continuu la informatii medicale furnizate de doctori, cu un abonament de mesagerie nelimitat.

BenefitOnline.ro este platforma online cu cele mai multe beneficii pentru angajati din Romania, oferind un sistem de gestionare individuala de catre utilizatori din peste 1300 de furnizori de beneficii. Sistemul ofera companiilor un flux complet pentru administrarea, raportarea si integrarea in contabilitate si salarizare a beneficiilor propriilor angajati. In anul 2017, BenefitOnline.ro a administrat bugete de beneficii de circa 46 milioane de lei de la peste 150 de companii ce au insumat mai mult de 52.000 de angajati.

Sursa foto: garagestock, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri