Alina Culcea va ocupa pozitia de director general al companiei Amgen Romania incepand cu 1 februarie 2018, dupa ce Sorin Popescu a asigurat interimatul reprezentantei din Romania din iulie 2017 pana in prezent si in acelasi timp a fost director general Amgen Israel, functie pe care o va pastra si in continuare.

“Romania este una dintre pietele prioritare pentru Amgen, astfel ca rolul de director general al reprezentantei locale este decisiv pentru succesul companiei. In procesul de selectie, am cautat un lider cu aptitudini veritabile de leadership, o persoana integra, vorbitoare de limba romana si care sa inteleaga foarte bine atat mediul de afaceri si piata farmaceutica locala, cat si nevoile inca nesolutionate ale pacientilor romani. Mai mult decat atat, ne-am dorit un lider care sa aiba abilitatile necesare sa conduca si sa motiveze echipa, astfel incat sa contribuie la cresterea accesului pacientilor romani la medicamentele inovatoare Amgen si sa valorifice la maxim potentialul acestora”, a precizat Viktoriia Anashkina, director executiv si director general regional al Amgen.

“Am preluat conducerea companiei intr-o perioada extrem de importanta pentru Amgen, cand noi tratamente din portofoliul companiei au fost incluse pe lista de compensate si cand ne pregatim de lansarea primelor medicamente biosimilare din portofoliul Amgen. Cresterea accesului pacientilor la medicamentele Amgen este unul dintre obiectivele pentru care voi continua eforturile predecesorilor mei. Sunt convinsa ca parteneriatul pe care Amgen il are cu autoritatile si colaborarea cu ceilalti actori ai pietei farmaceutice sunt pilonii strategici necesari in vederea accelerarii procesului de transparentizare si eficientizare a sistemului de sanatate din Romania”, a mentionat Alina Culcea, noul director general al companiei Amgen Romania.

Alina Culcea are experienta in industria farmaceutica, ocupand functii importante la nivel local si regional, in departamentele de vanzari si marketing ale companiei GlaxoSmithKline, unde a ocupat pozitii precum brand manager Vaccinuri pentru Romania si Irlanda, sales manager, reprezentant Vaccinuri pe zona CEE, dar si roluri de HR management in Pfizer si Actavis. De asemenea, Alina a acumulat experienta in general management din pozitiile de managing director Actavis Romania si director general interimar Novartis Romania. Ultima pozitie ocupata de Alina a fost de country head of market access and public affairs Novartis Romania.

Alina este medic, fiind absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie “Carol Davilla”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri