"Anul trecut a fost unul bun pentru economia romaneasca din perspectiva angajarilor, dovada cresterea numarului de angajati la nivel national. Acest lucru a avut la baza pe de o parte deschideri de birouri, centre logistice, fabrici si noi unitati de productie ale investitorilor straini in tara noastra, dar si o extindere a operatiunilor companiilor deja prezente in Romania. Pe langa dificultatile intampinate in cadrul proceselor de recrutare, angajatorii s-au confruntat in continuare si cu provocarea de a mentine o retentie buna a angajatilor, drept urmare numeroase companii au fost nevoite sa creasca salariile sau sa imbunatateasca sistemul de bonusare”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Cele mai multe angajari s-au facut anul trecut in telecomunicatii, servicii financiare, audit si consultanta, pharma, productie componente auto, servicii de tip BPO, dezvoltare software, servicii digitale si consultanta IT. Tendinta de crestere a numarului de angajati s-a bazat pe cresterea economica inregistrata pe parcursul anului trecut. Aceasta crestere s-a reflectat inclusiv in rata somajului, indicator a carui valoare a ajuns la minimul istoric al ultimilor ani.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont