Aproape jumatate din angajatii romani au rar, foarte rar sau aproape niciodata intalniri directe cu managerul lor pentru a-si discuta progresele profesionale, potrivit unui sondaj realizat de Human Invest si Hipo.ro.

Putin peste 40% dintre angajatii din Romania au declarat ca initiaza rar, foarte rar sau aproape niciodata conversatii directe cu managerul lor pentru a-si comunica nevoile sau pentru a-si impartasi reusitele. Acest comportament se vede mai mult in cazul specialistilor (50,29%) decat in cel al managerilor (27,80%), se arata in sondajul "Perceptiile despre self-leadership ale angajatilor romani".

Cand vine vorba de negocierea obiectivelor, 1 din 4 angajati romani negociaza rar, foarte rar sau aproape niciodata cu managerul atunci cand obiectivul nu pare abordabil sau potrivit. Totusi, persoanele aflate in pozitii manageriale tind sa isi negocieze obiectivele intr-o masura mai mare decat contribuitorii individuali (29% vs. 18%).

Cred ca unul din principalele motive pentru care multi angajati – manageri sau nu – initiaza rar intalnirile Unu-la-Unu este pentru ca nu li se spune ca asta este responsabilitatea lor. Managerii nu au timp, nu vor sau nu stiu sa le tina, subordonatii le initiaza cu dificultate, astfel devin sporadice si putin relevante in multe companii

Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest & Blanchard International Romania

Totodata, un procent semnificativ de 40,56% dintre angajati ii spun managerului rar, foarte rar sau aproape niciodata de ce au nevoie pentru a-si reduce nivelul de frustrare.

Schimbarea jobului nu este intotdeauna cea mai buna optiune pentru a-ti dezvolta cariera. Uneori, oportunitatea cea mai mare ti-o ofera jobul curent, iar puterea de a schimba ce nu iti place sta si la tine ca angajat. Relatia cu managerul direct are un impact mare asupra satisfactiei pe care ti-o ofera locul de munca, iar ea poate fi influentata puternic de angajat, nu doar de manager

Dragos Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions

Cand vine vorba de experienta si abilitatile necesare locului de munca, angajatii romani au retineri in a-si exprima lipsurile. 1 din 4 angajati romani recunoaste rar, foarte rar sau aproape niciodata cand nu are competenta necesara pentru a-si atinge obiectivele.

Totodata, 23,81% dintre respondenti au declarat ca recunosc rar, foarte rar sau aproape niciodata cand nu au destula experienta pentru a-si atinge obiectivul. Contribuitorii individuali recunosc intr-o masura mai mare acest lucru decat managerii (38,86% vs 22,39% dintre respondenti).

Sondajul a fost efectuat in parteneriat cu Hipo.ro, in perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un esantion de 609 angajati, dintre care 72% lucreaza in Bucuresti si restul in provincie. 38% dintre respondenti au intre 10 si 20 de ani de experienta pe piata muncii, iar 27% au o vechime de 5-10 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri