Nici pensionarea nu mai e ce a fost. La varsta la care bunicii nostri se retrageau din campul muncii, se bucurau de timpul liber si isi cresteau nepotii, acum tot mai multe persoane prefera sa ramana active si sa lucreze in continuare chiar si dupa ce ajung la 65 de ani. Iar cum nevoia de specialisti este uriasa, seniorii reprezinta o resursa bogata pentru companiile care sunt nevoite sa rezolve criza acuta de personal sau care au nevoie de formatori pentru tinerii angajati, noteaza Revista CARIERE.

Astfel, inaintarea in varsta aduce noi experiente in piata muncii pentru persoanele in etate.

Dar cum s-a ajuns la aceasta situatie? Ei bine, exista doua motive principale:

  • Banii insuficienti
  • Dorinta de a fi activ in continuare

Pentru unii, pensia este insuficienta: nu au pus indeajuns deoparte, traiul s-a scumpit, plus ca trebuie sa aiba bani si de medicamente. Asadar, cei care inca se simt cat de cat in forta se angajeaza pentru a castiga ceva extra.

Citeste mai multe pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri