Cand vorbim despre lideri, uitam ca vorbim in primul rand despre oameni. Nu despre roboti, nu despre supra-oameni. Nu despre sefi, directori, manageri si antreprenori care detin functii si putere, ci despre fiinte umane autentice. Cu lumini si umbre. Cu inaltari si caderi deopotriva, noteaza Revista CARIERE.

Se poate vorbi despre un profil psihologic al actualilor liderilor din Romania? De ce avem atat de putini lideri? Ce ii diferentiaza de omologii lor din alte tari si ce ii uneste? Putem vorbi despre dezechilibre emotionale pe care acestia le dezvolta in urma stilului de viata mult prea alert, stresant, departe de valorile spirituale ale umanitatii profunde?

Imperfectiunea umana a liderilor

Javier Pladevall, CEO of Volkswagen Audi Retail in Spain, spunea ca „in ziua de azi leadershipul este despre cum sa uiti tot ce ai invatat despre management si sa reinveti despre ce inseamna sa fii om.” Pornind de la aceasta declaratie care rastoarna toate manualele de management si leadership, am invitat cativa specialisti care sa dezbata tema autenticitatii liderilor din Romania.

Citeste mai multe pe Revista CARIERE.

Citeste si:
Paradigma Film, afacerea de productie video pornita de trei jurnalisti
Afacerea pornita de trei...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Formarea si dezvoltarea liderilor de succes de maine