”Observam ca pentru categoria professionals, pachetele de compensatii si beneficii se diversifica tot mai mult: mese de pranz gratuite, sali de sport cu personal trainer, masina de serviciu sau loc de parcare gratuit. Acestea se adauga la abonamentele de sanatate si decontarea transportului, care erau deja in oferta companiilor. In plus, devine tot mai importanta calitatea spatiului de lucru, distanta pana la locul de munca, posibilitatea de a lucra de la distanta. Impreuna, aceste beneficii pot ajunge la 50% din valoarea salariului oferit candidatului”, a declarat Marga Radu, Head of Permanent Placement in Adecco Romania.

In plus, candidatii sunt din ce in ce mai atenti la oportunitatile profesionale oferite de angajator, la experiente de invatare, traininguri si conditii de lucru. In momentul in care nu le gasesc intr-un loc de munca, sunt dispusi sa faca o schimbare, sa caute in alta parte ceea ce isi doresc si sa o ia de la capat. Astfel, pentru candidatii cu vechime mai mica de 10 ani, expunerea la proiecte internationale reprezinta o sursa suplimentara de motivare. Pentru angajatii seniori importanti, companiile acorda programe specializate de dezvoltare in cariera, MBA. Alti angajatori ofera pentru angajatii performanti si loiali concedii suplimentare cum ar fi perioade sabatice de pana la 1 an.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock