Uita de intrebarile obisnuite pe care le folosesti la interviul de angajare, intrebari precum: “Care este cea mai mare slabiciune a ta?” sau “Spune-ne despre cea mai mare provocare pe care ai invins-o?”. In schimb, incearca urmatoarele sfaturi care te pot inspira sa-ti construiesti cele mai bune strategii pentru interviul de angajare, potrivit Entrepreneur.

Daca esti in cautare de talente pentru compania ta, trebuie sa gasesti cat mai multe instrumente care te pot ajuta in timpul interviului de angajare. Intrebarile cu care vei intervieva candidatul sunt cele mai importante, de aceea ar trebui sa le dai pe acelea care scot la iveala lucruri adevarate.

Antreprenorii de top folosesc astfel de intrebari la interviul de angajare

1. Spune-mi despre cele mai bune si cele mai proaste zile la serviciu

Chris O’Neill, CEO-ul Evernote, sustine ca raspunsul la aceasta intrebare poate descoperi adevaruri ascunse. Cand vorbeste despre cele mai bune zile iti poti da seama ce o face pe acea persoana sa lupte si ce o motiveaza mai mult. Cand iti spune despre cele mai proaste zile poti observa daca aceasta persoana este un jucator de echipa - daca raspunsul ei se concentreaza asupra a ceea ce a mers prost, fara a-si asuma responsabilitatea, exista sanse mari sa nu poata lucra intr-un mediu colaborativ.

2. Ce faci cand nu esti la munca?

Mike Macadaan, CEO-ul Ground Control, povesteste cum a interviat pe cineva pentru un job de social media, iar cand i-a pus aceasta intrebare i-a spus ca a contribuit la un centru de activism artistic. Atunci Mike si-a dat seama ca nu este potrivita pentru acest job, dar a angajat-o ca producator si a reusit sa obtina rezultate foarte bune.

Afla pasiunile oamenilor pentru a le folosi in avantajul companiei tale.

3. Ai doua dispozitive de teleportare. Unde le plasezi si de ce?

Pune intrebari deschise, intrebari care te vor ajuta sa-ti dai seama cat de creativa este persoana intervievata. Cand David Lortscher, fondatorul si CEO-ul Curology, a pus aceasta intrebare, un canditat a spus ca ar pune un dispozitiv in casa lui si unul pe Luna pentru ca vrea sa exploreze spatiul si sa faca noi descoperiri. Acest lucru se poate traduce astfel: cineva care are o gandire expansiva, este curios si vrea sa invete.

Sfaturi pentru angajatori, cele mai bune intrebari pentru interviul de angajare

Sursa foto: Shutterstock/Adam Gregor

4. Ai obtinut locul de munca?

Cei de la RubinconMD cand fac noi angajari testeaza candidatii pe vanzari pentru a vedea capacitatea lor de a se conecta cu oamenii. Ei se comporta ca si cum au trecut interviul, apoi ii cheama inapoi si ii intreaba despre ce au vorbit. Discutia se incheie cu intrebarea “Ai obtinut locul de munca?” si atunci angajatorul poate vedea daca candidatul isi pastreaza curajul si se poate descurca intr-o situatie imprevizibila.

5. Daca l-as suna acum pe seful tau actual, ce ar spune despre tine?

Intrebarea care iti poate arata mai multe despre candidat este “Daca l-as suna acum pe seful tau actual, ce ar spune despre tine?”. Atunci intervievatii tind sa raspunda foarte sincer, pentru ca anticipeaza posibilitatea reala de a face acel apel, sustine Chris Williams, fondator si CEO al pocket.watch.

6. Cum te comporti in afara mediului de munca?

Lauren Letta, COO al charity:water, foloseste o strategie buna de interviu prin care poate interactiona mai bine cu intervievatii. Ea prefera sa stabileasca interviurile in afara biroului, la o plimbare, o masa sau o cafea. Astfel, poti afla mai multe despre cineva prin modul in care se angajeaza fata de altii. Este o modalitate excelenta de observa personalitatea intervievatului si comportamentele acestuia altundeva in afara de o sala de conferinta.

Citeste si: Trucuri prin care sa imbunatatesti productivitatea angajatilor

Sursa foto: Shutterstock / Ollyy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri