Toti ne plangem de aceste generatii inadaptate, fara sa realizam ca sunt, de fapt, si produsul nostru, al parintilor nerealisti. Iar self-leadershipul nu se construieste cu copii de portelan care stau sa se sparga la primul viscol al iernii, noteza Revista CARIERE.

Uitandu-ma in jur, angajatorii se plang de calitatea umana si profesionala slaba a tinerei generatii. Si nu pot sa nu remarc faptul ca nu putem da vina la nesfarsit pe scoala, profesori, minister, guvern. Pana la urma parintii sunt primii educatori ai copiilor.

Suntem responsabili de atitudinea in care ii crestem. Iar educatia „cu proptele” nu ii ajuta deloc, ba chiar le face un imens deserviciu. Le atrofiaza simtul de lider si ii transforma in „fulgi de nea” care se topesc tinuti pe palma. Sunt micii filfizoni crescuti sub clopot care mai tarziu ingroasa randurile generatiei NEET (Not in Employment, Education and Trainng) chiar si cand au 30 si ceva de ani De unde vin toate aceste neajunsuri si atitudini care ne dau de furca?

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Ce se întâmplă cu copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza...
Ce se întâmplă cu copiii care...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Noutăți despre studii în străinătate: examene anulate și situația împrumuturilor
Setari Cookie-uri