Programul "Alege-ti viitorul", lansat de Vodafone, a fost creat pentru a oferi indrumare in cariera si acces la cursuri pentru 10 milioane de tineri din 18 tari, inclusiv Romania.

Programul include platforma inovatoare „Future Jobs Finder", disponibila in 10 limbi, inclusiv in romana, un portal usor de folosit, care le da tinerilor posibilitatea sa-si formeze noi abilitati si sa gaseasca oportunitati de angajare in domenii ale economiei digitale.

Primul pas dupa accesarea platformei consta intr-o serie de scurte teste psihometrice menite sa identifice aptitudinile si interesele fiecarui utilizator, apoi sa le organizeze pe categorii, intr-o lista de joburi specifice economiei digitale. Un al doilea pas consta in identificarea oportunitatilor de angajare disponibile pe pietele alese de utilizatori, inclusiv pozitii locale si internationale in cadrul Vodafone, acestea fiind integrate de platforma globala Indeed, cel mai mare motor de cautare de locuri de munca din lume.

Utilizatorii pot avea acces la cursuri online relevante pentru formarea de abilitati digitale, multe dintre acestea fiind disponibile gratuit. Prin completarea testelor, utilizatorii primesc si un rezumat al aptitudinilor si intereselor rezultate, pe care le pot include in CV sau cand aplica pentru un loc de munca.

Marea provocare a tinerilor - gasirea unui job bine platit si permanent

67% dintre tineri au primit sfaturi de cariera insuficiente sau nu au primit deloc in perioada studiilor sau dupa absolvirea scolii sau universitatii, potrivit unui sondaj efectuat de YouGov, la solicitarea Vodafone, care ilustreaza parerea tinerilor despre cat de pregatiti sunt sa participe la economia digitala.

Dintre cei care au primit suport legat de cariera pe perioada studiilor, doar 15% au spus ca au beneficiat de sfaturi privind joburi ale viitorului, din domeniul digital, in timp ce 38% cred ca suportul primit s-a concentrat doar pe rolurile non-digitale traditionale. 22% au spus ca sfaturile de cariera pe care le-au primit erau „depasite".

Citeste si: Capata, Flanco: Millennialii au nevoie de feedback de 3-4 ori pe an

De asemenea, 56% dintre tinerii intervievati considera ca marea provocare a generatiei lor este gasirea oricarui tip de loc de munca bine platit si permanent, acest procent fiind mai mare in randul tinerelor, de 64%. Dintre tinerii participanti la studiu, 23% par sa-si fi pierdut increderea si sa se teama ca nu au abilitatile necesare pentru a-si asuma un rol in campul muncii, indiferent de cat de scazute ar fi cerintele specifice acestuia.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 6.000 de tineri cu varste intre 18 si 24 de ani, din 15 tari, inclusiv Romania, care si-au exprimat opiniile privind aspiratiile si preocuparile legate de cariera.

Citeste si: Cat de diferite sunt Generatiile X, Y, Z? Cum se raporteaza la munca si ce asteptari au de la job?

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri