La noi marginalizarea pe piata muncii din motive de varsta genereaza suferinta, depresie, boli care sunt expresia somatizarii acestei suferinte si in cazuri extreme, suicid. De aceea am invitat specialisti care sa vorbeasca despre acest fenomen social, pana acum nu prea bagat in seama si ascuns sub pres de catre cei care sunt implicati – angajatori si decidenti in politici publice, noteaza Revista CARIERE.

Am invitat-o pe Rodica Mateian, psiholog, psihoterapeut adlerian si specialist in psihoterapia adictiilor sa explice felul in care ii afecteaza pe cei exclusi si/sau marginalizati profesional din punct de vedere al sanatatii fizice si emotionale.

Exista multe cazuri de profesionisti in Romania, care, ajunsi in jurul varstei de 45-50 de ani, sunt indepartati discret sau de-a dreptul brutal de la job si ulterior din piata muncii. Dar stim prea putin despre cat de multi au ajuns la depresie asociata somajului sau marginalizarii profesionale la maturitate.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri