Criza de personal din Romania nu mai poate fi negata. Angajatorii reusesc tot mai greu sa gaseasca oameni specializati pe anumite domenii. S-a ajuns in aceasta situatie din mai multe motive: din ce in ce mai multi romani parasesc tara pentru o viata mai buna peste hotare (Romania este pe locul doi dupa Siria in topul top mondial al migratiei), sistemul de invatamant (invechit) nu pregateste specialistii de care piata muncii are nevoie si digitalizarea care remodeleaza permanent piata muncii (unele joburi dispar, altele apar peste noapte, iar angajatii trebuie sa se adapteze din mers).

"Suntem intr-o perioada in care platim pacatele precedesorilor nostri", o spune foarte apasat Lavinia Rasca, profesor doctor si expert in strategie, HR si antreprenoriat. Faptul ca multi romani talentati si rezultate exceptionale, lideri in domeniile lor, au ales sa isi traiasca viata peste hotare este rezultatul unor "greseli grosolane de resurse umane" de pana acum cativa ani si chiar si de acum. "Paradigmele trebuie schimbate obligatoriu", a adaugat aceasta.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock.com / mojo cp