Piata floristica din Romania este in continua dezvoltare, cu o crestere anuala de aproximativ 10%, ceea ce creeaza o nevoie tot mai mare de forta de munca. Potrivit Floridelux.ro, deficitul de forta de munca in floristica este de circa 10.000 de oameni, atat pentru afacerile existente, cat si pentru cele in curs de dezvoltare.

La nivelul intregii industrii sunt estimate 25.000 de persoane care activeaza ca florist, cu pregatire in domeniu sau fara, incluzand si freelancerii.

Piata floristica este in continua dezvoltare, prin urmare si nevoia de persoane calificate creste de la an la an. Deficitul este foarte mare, in special de forta de munca pregatita, care poate face fata volumului de munca asociat meseriei de florist. Oricine, indiferent de specializare, se poate califica in urma cursurilor pentru a deveni florist, daca este pasionat de domeniu si are inclinatii artistice

Marius Dosinescu, CEO si fondator FlorideLux

Pe piata din Romania sunt inregistrate peste 8.000 de firme care activeaza in domeniu, dintre care peste 1.400 au sediul in Bucuresti.

In prezent, in Romania nu exista scoli profesionale care sa pregateasca forta de munca si se apeleaza la formatori sau companii care ofera o serie de cursuri de pregatire profesionala, care permit dobandirea cunostintelor si obtinerea unei diplome pe baza carora cursantul poate profesa in acest domeniu.

"Angajatorii vor forta de munca adecvata, calificata, dar nu doresc sa investeasca in pregatirea acesteia. Multi dintre cei care vor sa lucreze in acest domeniu nu au experienta sau bani pentru a se forma si astfel se creeaza un cerc vicios", a spus Bianca Preda, business manager in cadrul agentiei de training Creative Business Management.

Grupul FlorideLux are o experienta de peste 15 ani de zile in industria de flori si cadouri. Din portofoliul FlorideLux fac parte website-urile www.floridelux.ro - florarie online cu peste 5.000 de buchete si aranjamente florale si livrare gratuita in peste 12.000 de localitati din Romania, dar si oriunde in lume; www.cosuridelux.ro - magazine online de cosuri cadou premium, elegante si speciale, pentru cadouri corporate si personale de neuitat; www.brazidecraciun.ro - magazine de brazi cu livrare la domiciliu, brazi artificiali, brazi naturali taiati si brazi in ghiveci; www.coroane.ro - magazine online de coroane funerare, jerbe funerare si alte accesorii, cu livrare gratuita in peste 12.000 de localitati din Romania; alte magazine online din portofoliu: www.deluxeflowershop.com si www.xclusive.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com / Agnes Kantaruk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri