Promovarea artei in spatiul public este un plan pe termen lung pentru Ioana Ciocan. Crede foarte mult ca alaturi de solutii de fluidizare a traficului si parcari orasele au nevoie si de arta. Anul acesta, Art Safari Bucuresti se va desfasura in Piata George Enescu, din Capitala, dar nu in aer liber, ci intr-un pavilion expozitional conceput special care este folosit si la marile expozitii internationale de arta. Un pariu cu arta pe care Ioana Ciocan l-a facut in 2014 cand a acceptat sa fie directorul Art Safari Bucuresti, noteaza Revista CARIERE.

A fost atrasa de arta din copilarie, de la gradinita. In scoala, prefera sa deseneze in loc de calcule matematice. Este absolventa a Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza si a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. „Am avut sansa sa castig si o serie de burse importante in strainatate la institutii prestigioase din domeniul artei, precum Central St. Martins (Londra), Denmarks DesignSkole (Copenhaga) si Ravensbourne College of Art (Londra), care mi-au deschis orizonturile in domeniu si m-au disciplinat. Dupa finalizarea studiilor, m-am intors in tara, pentru ca nu mi-am dorit niciodata sa raman in strainatate, dornica sa pun in practica tot ce invatasem acolo”.

In 2009, trecand zilnic prin Piata Presei Libere, acolo unde trona statuia lui Lenin si ramasese un enorm soclu, gol din 1990, i-a venit ideea de a expune arta in spatiul public. „Imi place sa cred ca, intr-un fel, acel soclu m-a ales pe mine. Si l-am transformat in spatiu de expunere cu caracter temporar - asa a luat nastere «Proiect 1990», primul proiect de arta in spatiul public din Romania. Tragand linie, a insemnat un succes urias: 4 ani de munca si expozitii temporare de arta contemporana,(2010-2014), 20 de proiecte, o expozitie internationala la muzeul Beelden aan Zee din Haga, doua volume aparute la editura Vellant, zeci de articole in presa, mentiuni in lucrari de licenta, mediatizare internationala. O intreaga istorie a pasiunii mele pentru arta” , povesteste Ioana Ciocan.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri