Orice angajat viseaza la o marire de salariu. Majorarea nu trebuie sa vina doar din partea angajatorului, depinde si de angajat cum stie sa aduca in discutie acest subiect si cat de bine se pricepe sa-si negocieze salariul.

Nu trebuie sa fii un maestru al negocierii ca sa poti obtine o marire de salariu. Exista cateva strategii, usor de aplicat, care te vor ajuta sa inveti sa-ti negociezi urmatoarea crestere salariala.

Uita de marirea de salariu

Suna ironic, insa cea mai buna strategie de a negocia o marire de salariu este sa nu te gandesti la asta pana cand nu simti ca este momentul sa o faci. Intai de toate, concentreaza-te pe munca pe care o ai de facut. Asigura-te ca lucrezi eficient, ca livrezi angajatorului proiectele la timp, fii receptiv si cooperant. Daca reusesti sa iti convingi seful ca esti un angajat valoros in companie, iti va fi mult mai usor sa ceri o marire de salariu.

Pune accentul pe potentialul tau de munca

In timpul interviului de angajare, atunci cand se ajunge la subiectul "salariu", angajatorul isi va lua ca reper salariul pe care il primeai la fostul loc de munca. Negociaza inteligent, daca vrei sa ridici stacheta. Vorbeste-i viitorului tau angajat despre pregatirea ta profesionala, despre abilitatile invatate la fostul job, pe care le poti aplica in noul rol, prezinta-i proiectele de succes la care ai lucrat, propune-i idei noi. Vorbiti despre viitorul tau la noul job si in functie de asta negociaza-ti si noul salariu. Lasa in urma trecutul, priveste spre viitor!

Fii politicos

Negocierea nu este o confruntare intre doua parti. Cea mai mare greseala pe care o poate face un angajat care vrea o marire de salariu este sa incerce sa negocieze dur cu seful, ca si cand acesta i-ar fi cel mai mare dusman.

Prezinta-te in fata sefului pentru a cere o marire de salariu doar daca ai argumente. Doar in felul acesta iti pot creste sansele de succes. Apoi, controleaza-ti vocea si nu incerca sa preiei controlul discutiei. Este un dialog din care ambele parti trebuie sa aiba de castigat.

Nu fii emotiv. Fii creativ

Ce faci in situatia in care angajatorul iti propune un salariu mai mic decat cel la care te asteptai? Sau daca, coplesit de emotii, nu poti sa negociezi salariul in favoarea ta, insa iti doresti jobul?

Pana la urma, negocierea nu trebuie sa fie doar despre salariu. Fii creativ si sugereaza-i angajatorului sa iti ofere alte beneficii: abonament la sala, abonament medical, tichete de vacanta, bonuri de masa. Doar pentru ca nu poti negocia o marire de salariu intr-un anumit moment, nu inseamna ca nu poti veni cu propunerea peste 3 luni sau 6 luni.

Citeste si: Cum sa iti maresti sansele de a primi o marire de salariu

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri