Chiar daca nu stim sigur ce este fericirea, stim sigur ca vrem sa fim fericiti. Dar cat suntem de cinstiti si de sarguinciosi in cautarea fericirii noastre? Cata constiinta de sine avem, cat intelegem cum functioneaza viata si cat suntem de pregatiti sa intelegem si sa pretuim binele ce am vrea sa ni se intample?

Fericirea se poate baza numai pe adevar, pentru ca numai adevarul functioneaza. Fericirea se afla in cum stim sa ne bucuram, nu in ce avem. Putem fi fericiti daca ne luam fericirea in serios.

Omul necinstit cu fericirea sa:

Tematorul

Omul care ar vrea sa fie fericit, dar de-abia daca are curajul sa spere. Sa-si doreasca fericirea in mod constient si sa actioneze in consecinta pare prea mult. Nu este dispus sa isi asume riscuri. Ii este teama de esec. Sau nu este obisnuit sa fie inteles si acceptat. Sau nu are incredere in sine. Sau ii este teama ca ceea ce ar putea afla despre sine sau despre viata ar necesita eforturi prea mari de adaptare si ii este frica de schimbare. Sau nu este sigur ca efortul investit ar da rezultate, asa ca prefera doar sa spere. In secret. Sa viseze cu adevarat i-ar lua prea mult timp si i-ar consuma prea mult suflet. Nu are curajul sa creada ca binele ar putea sa i se intample pentru ca atunci ar trebui sa faca un efort constient ca sa-l obtina si ii este teama.

Citeste si:
Reguli de eticheta pentru o intalnire de afaceri reusita
Reguli de eticheta pentru o...

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Studiu nou: angajatii care muncesc de acasa raman mai mult in companii