Daca esti in cautarea unei idei de afacere foarte usor de pus pe picioare si cu bani putini, ai ajuns unde trebuia, pentru ca esti pe cale sa afli cum iti poti deschide si organiza propriul tau camping. Sezonul vacantelor este chiar la inceput, asa ca mai ai timp sa castigi bani frumosi daca iti aduni resursele si pui bazele unui business de durata, care nu iti va aduce doar un venit suficient, ci iti va oferi vacante de cateva luni in fiecare an. Iata de ce vei avea nevoie pentru a deschide un camping in Romania, o tara care, desi la debutul timid al concediilor petrecute la cort sau in rulota, promite mult.

Un teren suficient de mare

Desigur, cel mai important aspect il constituie spatiul pe care urmeaza sa intinzi tabara deschisa tuturor iubitorilor de relaxare cat mai aproape de natura, departe de ritmul stresant al unui oras. E foarte important sa alegi cu grija din multitudinea ofertelor cu terenuri de vanzare pe cel care te va avantaja si care are un potential bun pentru afacerea ta. Cum ar trebui sa fie acesta?

In primul rand bine delimitat, cu un gard solid, care, eventual, sa nu permita o vedere larga asupra a ce se intampla in interior. Majoritatea celor care prefera vacantele in camping se afla in cautarea linistii si a intimitatii. Minim 15% din suprafata terenului ar trebui sa fie plantata cu arbori, care sa asigure o zona cu umbra si un loc bun de agatat hamace.

Terenul ar trebui sa fie racordat la reteaua de canalizare si cea de alimentare cu apa curenta si electricitate, o conditie minima pentru a putea primi turistii care ar putea veni cu propriile rulote sau campere. De asemenea, trebuie sa creezi, daca nu exista deja, cateva alei pietruite, dar si sa delimitezi locurile pentru fiecare grup de turisti in parte, cat sa incapa minimum patru.

Dotari

In afara de minimul de care aminteam mai sus, ar fi foarte bine daca ai putea construi, sau mai degraba zis, sapa, o piscina. Cu siguranta oaspetii campingului tau vor fi atrasi intr-un numar si mai mare daca au si acest beneficiu. Cateva gratare pe care acestia le-ar avea la dispozitie si un loc de luat masa, cum ar fi un foisor, i-ar face sa se simta si mai bine. Si daca tot aduceam in discutie hamacele, pentru o atmosfera magica, ai putea sa intinzi printre crengile copacilor cateva instalatii de lumina, eventual in culori diverse.

Toaletele ecologice si dusurile nu ar trebui sa iti scape din vedere pentru ca reprezinta o necesitate pentru viitorii tai clienti.

Daca spatiul iti permite, poti organiza un perimetru pentru un teren de fotbal sau unul de volei, pentru activitatile celor care iti calca „pragul” campingului.

Reclama

Ca in orice afacere, promovarea este una din cheile succesului. Un site bilingv unde sa promovezi imagini din interiorul campingului, dotarile pe care le pui la dispozitie si preturile aferente este esential. Turistii straini sunt pasionati de vacantele in inima naturii, asa ca asteapta-te sa primesti cat mai multi. Mai apoi, informatiile despre atractiile din zona ar reprezenta un detaliu care conteaza mult pentru excursionisti.
Nu in ultimul rand, trebuie sa dai sfara in tara ca existi, asa ca ia legatura cu cat mai multe agentii de turism din tara si din afara ei pentru a le transmite oferta ta.

Investitia poate merge mai departe daca vrei sa poti primi oaspeti cu rucsacul in spate. Pune la dispozitia turistilor corturi pe care le pot inchiria, dar si cateva rulote. Vei incepe sa castigi inca din primul sezon si te vei bucura de faima in scurt timp daca iti respecti angajamentul de a le oferi celor care vin in vacanta la tine conditii optime pentru un concediu de vis, in natura. Mult succes!

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri