Liderii smeriti nu sunt, asa cum s-ar crede la prima vedere, servili, umili, cu o incredere de sine scazuta si o modestie care implica negarea propriei valori. Dimpotriva. Stiu exact care le este valoarea, dar nu o trambiteaza, stiu care le este locul in organizatie si care le este rostul in viata lor si a celorlalti. Iar responsabilitatea lor este sa vada omul din fiecare, sa incurajeze autonomia si unicitatea celorlalti, creandu-le acestora propriul sentiment de constiinta si responsabilitate, noteaza Revista CARIERE.

Un lider smerit este cel care stie ca puterea sminteste, dar smerenia te inalta

Literatura de specialitate vorbeste mult in ultima vreme despre un nou tip de lider, cel mai evoluat dintre toti - „humble leader”. In limba romana, multi au preluat termenul, traducandu-l eronat prin calchierea „umil” sau mai grav, „umilinta”, care nu are de-a face cu sensul cuvantului. In limba romana, „humble” se regaseste in cuvantul „smerit”, iar „humility” are echivalent in „smerenie”, un cuvant mult mai familiar in registrul teologic-moral-etic. La prima vedere, acest termen usor anacronic (atitudine cucernica, supusa, respectuoasa; modesta, plina de buna-cuviinta) pare sa fie in contradictie cu curajul si vizionarismul liderului modern. Dar veti vedea ca e un paradox care chiar functioneaza.

In viziunea publicatiilor de specialitate, precum Harvard Business Review (Dan Cable, professor of organizational behavior at London Business School) liderii de valoare se remarca exact printr-o competenta surprinzatoare pentru era digitala: „smerenia”. Aceasta trasatura se numara printre caracteristicile care-i deosebesc pe acesti lideri de cei care nu au rezultate remarcabile.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri