Doi din trei angajati sunt deranjati de zgomotul de la birou, fapt care conduce la scaderea productivitatii, reiese dintr-un sondaj de specialitate, realizat la nivel global, potrivit Agerpres.

Conform cercetarii realizata de Plantronics, 64% dintre angajatii din birouri considera ca izolarea fata de zgomotul ambiental le creste productivitatea.

"In prezent, 'munca' este efectuata oriunde - in birouri cu spatii deschise, in call center, acasa, chiar si in cafenele sau alte locatii similare. Aceasta flexibilitate este minunata pentru business si oameni, dar vine la pachet cu o provocare: zgomotul. Distragerea provocata de zgomotul ambiental reduce productivitatea si starea de confort si, in call center, poate chiar afecta relatia cu clientii. Cei ce reusesc sa se izoleze de zgomotul ambiental se pot concentra mai mult si mai bine pe sarcinile pe care le au de indeplinit. Acesta este un motiv bine intemeiat pentru care atat de multi angajati din birouri poarta casti audio pe urechi atunci cand lucreaza", precizeaza realizatorii sondajului.

Pe de alta parte, un alt studiu intocmit de expertii de la Universitatea Irvine, California, a demonstrat ca sunt necesare 23 de minute pentru a anula efectul unei distrageri a atentiei, in medie. De asemenea, peste 58% dintre angajati sustin ca sunt distrasi de mai multe ori pe zi, ceea ce constituie un impact semnificativ asupra productivitatii lor.

Plantronics dispune de solutiile potrivite pentru a ajuta oamenii sa treaca peste momentele in care zgomotul le distrage atentia si sa fie eficienti la locul de munca, indiferent de obiectul muncii: Voyager 5200 UC, 6200 UC sau 8200 UC.

Solutiile produse de catre companie sunt folosite la nivel mondial atat de catre consumatori, cat si de catre alte afaceri, de la Unified Communications si ecosisteme de servicii clienti, la analize de date si casti cu tehnologie Bluetooth.

Plantronics este prezenta in Romania de la sfarsitul anilor 1990 prin intermediul unui parteneriat de durata cu distribuitorul local ABN Systems International.

Sursa foto: Shutterstock / Ollyy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri