La sfarsitul lunii martie au avut loc, in Bucuresti, cateva conferinte interesante, care au abordat chestiuni legate de strategiile de resurse umane. S-a vorbit despre programe de motivare si retentie a talentelor, elaborate de angajatori responsabili, despre importanta imbunatatirii sistemului de educatie, despre volatilitatea legislatiei, despre locul tot mai important al femeilor in populatia activa si barierele care le opresc sau le incetinesc ascensiunea, noteaza Revista Cariere.

In ce ma priveste, am scos in evidenta cateva aspecte pe care le consider a fi de maxima gravitate si care, fara a fi asumate si rezolvate, ne vor pune, in opinia mea, in situatia de a nu mai avea nici cine sa cumpere, nici cine sa produca bunuri si servicii in Romania.

Ce se intampla la ora actuala pe piata muncii

Asa cum stim deja, omenirea se afla, plina de sperante, dar si de ingrijorari, la inceputul unei noi revolutii industriale. Nu se cunoaste inca bine viitoarea configuratie a pietei muncii, de vreme ce 65% dintre copiii care intra astazi la scoala vor lucra in meserii ce nu ne sunt deloc cunoscute. Forumul Economic Mondial a avansat unele tendinte, cum ar fi: inlocuirea oamenilor cu tehnologie in meserii cu calificare medie si joasa, deci disparitia acestora si a locurilor de munca aferente; deficitul major de forta de munca inalt calificata, in anumite specialitati; cresterea ponderii femeilor in randul fortei de munca; prelungirea varstei de pensionare si, ca urmare, convietuirea mai multor generatii in mediul de lucru. Desigur, toate aceste evolutii vor crea noi caracteristici si nevoi ale angajatilor si vor reprezenta provocari pentru angajatori.

Citeste continuarea pe Revista Cariere

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri