Mediul de afaceri este din ce in ce mai competitiv, mai complex si mai volatil, prin urmare companiile au nevoie ca angajatii sa fie mai implicati si mai productivi ca niciodata. Insa aceleasi forte care zguduie companiile ii coplesesc si pe angajati, le trezesc temeri si le afecteaza productivitatea, noteaza Revista CARIERE.

Faptul ca multi lideri se concentreaza pe dezvoltarea unei culturi de mai inalta performanta nu-i de mirare. Ironia, am constatat noi, este ca o cultura bazata pe performanta nu pare a fi nici cel mai sanatos si nici cel mai durabil mod de a obtine rezultate performante. Cultura bazata pe crestere pare a fi mult mai eficienta.

Cultura nu este altceva decat sistemul de credinte care genereaza comportamentul oamenilor. Organizatiile concentrate pe invatare se focalizeaza pe probleme de natura intelectuala, cum ar fi cunostintele si expertiza. Desigur, acestea sunt esentiale, dar o cultura autentica bazata pe crestere se concentreaza si pe aspecte mai profunde, legate de cum se simt oamenii si cum se comporta, in consecinta.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Economia romaneasca a franat puternic. BCR isi revizuieste prognozele
Economia romaneasca a franat...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
OECD: Cresterea economica, sustinuta de consumul robust