Succesul la job se traduce, de cele mai multe ori, in promovare, cresteri salariale, dezvoltare profesionala, relatii bune cu colegii. Atunci cand niciunul dintre aceste lucuri nu se intampla, insa tu crezi ca esti bun (sau foarte bun) in ceea ce faci, inseamna ca ceva nu merge asa cum ar trebui. Un expert in cariera explica care sunt semnele clare care iti arata ca, in ciuda a ceea ce crezi despre munca ta, esti departe a de fi un bun specialist in domeniul tau.

In fiecare domeniu de activitate, companie, departament, oamenii sunt intr-o permanenta competitie pentru a fi mai productivi, mai eficienti, pentru a livra proiecte, produse. Desigur, orgoliul ii face pe multi angajati sa creada despre ei ca sunt buni in ceea ce fac, chiar daca rezultatele nu se vad si nimeni nu ii recompenseaza pentru efortul depus.

Stephanie R. Bravo, expert in cariera, a identificat cateva semne care ne arata ca ne sabotam singuri cariera, de multe ori fara sa ne dam seama.

1. Faci doar strictul necesar

Daca esti dintre cei care cred ca e suficient sa faci doar ceea ce ti se cere, insa cu toate acestea te astepti sa fii promovat, mai gandeste-te o data.

"Nu mai traim in vremurile in care vechimea in munca iti asigura o promovare. In zilele noastre, daca vrei sa cresti din punct de vedere profesional, trebuie sa inveti noi abilitati, sa iti stimulezi mintea si sa dezvolti idei cat mai creative, sa initiezi proiecte si sa le finalizezi. Atunci cand faci toate astea, asigura-te ca sefii si colegii tai vad tot efortul pe care il depui", a declarat expertul in cariera Stephanie Bravo, potrivit Business Insider.

2. Nu iti indeplinesti obiectivele

Cu toti avem sarcini de indeplinit la job, chiar daca ele vin de la sefi sau ni le impunem singuri. Daca se intampla des sa nu realizezi ceea ce ai de facut la locul de munca, e clar un semn ca ceva trebuie schimbat.

"Cel mai sigur mod de a-ti evalua activitatea la locul de munca este sa urmaresti constant daca reusesti sa iti indeplinesti obiectivele sau nu, cat de mult efort depui si cat timp iti ia ca sa faci asta", a adaugat expertul in cariera.

Citeste si: Millennials, pregatiti sa preia roluri de conducere. Care sunt cei mai vanati candidati in 2018

3. Ai mereu nevoie de indrumari

Daca esti dintre acei angajati carora seful trebuie sa le spuna mereu ce au de facut si cum sa faca, chiar daca ar trebui sa stii cum sa iti faci jobul, atunci e mai mult decat evident ca esti departe de a fi omul potrivit la locul potrivit.

4. Esti defensiv

Nimeni nu este perfect si intotdeauna va fi loc pentru mai mult si mai bine. Invata sa accepti criticile, uneori pot fi constructive si te pot ajuta sa iti faci treaba mai bine.

Atunci cand un angajat devine defensiv, ignora feedback-urile colegilor sau sefilor nu face decat sa arate ca este total dezinteresat sa se corecteze acolo unde greseste si ca nu are nicio intentie in a-si imbunatati serviciile.

5. Nu esti deloc interesat de domeniul in care lucrezi

Orice expert in cariera va spune ca atunci cand ne alegem un job, trebuie sa ne asiguram ca acesta se potriveste cu abilitatile si calitatile noastre. Daca un angajat nu are un minim de interes fata de domeniul in care lucreaza, acest lucru se va vedea in efortul pe care il va depune la locul de munca.

"Daca jobul pe care il ai nu iti starneste nicio curiozitate, nu te provoaca, iti este indiferent, atunci e timpul sa faci o schimbare de cariera. Pe de alta parte, daca cineva a investit timp si bani pentru a deveni mai bun din punct de vedere profesional, insa rezultatele nu se vad, in ciuda eforturilor depuse, din nou e timpul pentru o schimbare de cariera", a conchis Stephanie R. Bravo.

Citeste si: Interviu cu Musk sau Branson: ce intrebari le pun candidatilor?

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri