Compasiunea a devenit din ce in ce mai recunoscuta ca fiind un aspect fundamental al leadership-ului. Impreuna cu smerenia si bunatatea, compasiunea creeaza un angrenaj care pune in centru valori umane perene, de care am uitat, noteaza Revista CARIERE.

Iar leadershipul autentic trebuie sa se raporteze la aceste concepte umaniste care acum revin sa salveze o lume in plina criza de identitate. Cum isi asuma romanii conceptul de compasiune? Cum se poate manifesta aceasta si cum se poate cultiva si deprinde ca atitudine de viata, dar si de leadership? Dar si care este diferenta dintre compasiune si compatimire aflati din acest articol.

Comparand literatura de specialitate pe tema liderului „compassionate”, mi-a fost destul de greu sa gasesc un termen asemanator in limb romana. Iar daca limba romana nu este pregatita pentru un astfel de concept, este evident ca nici atitudinile si mentalitatile nu o vor urma. In limba romana, avem doar „compasiune”, sintagma „plin de compasiune” sau „care manifesta compasiune” si „compatimitor”, calitate care nu prea corespunde termenului „compassionate”.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri