Compasiunea a devenit din ce in ce mai recunoscuta ca fiind un aspect fundamental al leadership-ului. Impreuna cu smerenia si bunatatea, compasiunea creeaza un angrenaj care pune in centru valori umane perene, de care am uitat, noteaza Revista CARIERE.

Iar leadershipul autentic trebuie sa se raporteze la aceste concepte umaniste care acum revin sa salveze o lume in plina criza de identitate. Cum isi asuma romanii conceptul de compasiune? Cum se poate manifesta aceasta si cum se poate cultiva si deprinde ca atitudine de viata, dar si de leadership? Dar si care este diferenta dintre compasiune si compatimire aflati din acest articol.

Comparand literatura de specialitate pe tema liderului „compassionate”, mi-a fost destul de greu sa gasesc un termen asemanator in limb romana. Iar daca limba romana nu este pregatita pentru un astfel de concept, este evident ca nici atitudinile si mentalitatile nu o vor urma. In limba romana, avem doar „compasiune”, sintagma „plin de compasiune” sau „care manifesta compasiune” si „compatimitor”, calitate care nu prea corespunde termenului „compassionate”.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Formarea si dezvoltarea liderilor de succes de maine
Formarea si dezvoltarea...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
De ce avem nevoie de lideri care manifesta compasiune?