Steve Jarding, expert de talie mondiala in comunicare si unul dintre cei mai renumiti si apreciati profesori de la prestigioasa universitate Harvard, considera ca principala problema a Romaniei este dezinteresul in ceea ce priveste formarea liderilor si capacitarea tinerilor cu potential sa-si indeplineasca visurile. Acest dezinteres se manifesta atat prin absenta programelor specifice, cat si prin lipsa promovarii si sprijinirii acestora. El afirma ca unul dintre motivele pentru care revine in Romania de fiecare data cu entuziasm este chiar resursa umana incredibila pe care o regaseste aici, in special in randul tinerilor.

Steve Jarding isi aduce aminte cu placere de studentii romani care i-au pasit in sala de curs la Harvard si au excelat in domeniile lor, insa prin forte proprii. Astfel, domeniul in care profesorul considera ca nu se poate investi niciodata prea mult este educatia – care i-ar oferi sanse Romaniei sa-si formeze liderii care i-ar asigura locul fruntas pe care il merita nu numai in Europa, ci in intreaga lume.

In opinia sa, o alta problema fundamentala care planeaza atat asupra Romaniei, cat si a societatilor occidentale este numarul insuficient de femei in functii de decizie.

Marirea ponderii de femei in politica, atat in guvern sau parlament, cat si in functia de sef de stat, nu ar reprezenta decat o schimbare in bine. Daca barbatii sunt atat de buni organizatori, de ce situatia merge atat de prost? Consider ca implicarea tot mai mare a femeilor in societate, facilitata din ce in ce mai mult de mediile online, va provoca schimbari fundamentale in urmatoarele generatii in ceea ce priveste echilibrul de gen.
Steve Jarding

Conceptul in jurul caruia profesorul isi construieste intreaga activitate este leadershipul, pe care il defineste ca fiind, inainte de toate, o atitudine.

Liderii nu sunt nici politicienii alesi, nici managerii de mari companii sau oamenii de afaceri de succes, ci cei ale caror fapte au un impact pozitiv in societate pe termen lung si care se gandesc intotdeauna la viitor, nu la prezent. Absenta liderilor este cauzata atat de lacunele existente in sistemul de educatie, dar si de definirea defectuoasa a termenului, care nu ia in calcul decat impactul imediat si functia detinuta. Un lider in politica se gandeste la urmatoarea generatie, nu la urmatoarele alegeri, iar un lider in domeniul afacerilor se asigura de exemplu ca “trenul ajunge la timp, iar ceea ce fac nu va provoca deraierea lui in urmatorii 50 de ani”.
Steve Jarding

Citeste si:
Profesor din Botosani, acuzat ca a agresat mai multi elevi
Politistii au deschis o...

Steve Jarding este unul dintre cei mai renumiti profesori de la Universitatea Harvard, iar cursul sau este probabil cel mai popular la universitatea americana. Este recunoscut ca fiind unul dintre expertii de top la nivel mondial in comunicare, managementul campaniilor electorale si leadership strategic. Noua dintre fostii sai studenti au fost candidati la presedintie sau la functia de prim-ministru in diverse tari ale lumii.
Este CEO-ul si fondatorul grupului international de consultanta politica SJB, care a lucrat pentru candidati din 22 de tari si 5 continente si coautorul cartii “Foxes in the Henhouse” (2006, Simon & Schuster). In 1996 revista Roll Call l-a inclus in topul celor mai influenti 50 de oameni din politica de la Washington, iar in 2002 New York Times l-a descris drept un „strateg destept si agresiv (...) care castiga curse electorale acolo unde te astepti cel mai putin”. Cariera sa prestigioasa numara zeci de astfel de victorii pentru diversi guvernatori din Statele Unite.


Steve Jarding va fi prezent in Romania in perioada 18-20 iulie. Acesta se va afla pe 20 iulie la Bucuresti, unde va avea loc editia 2018 a workshop-ului “Authentic Leadership”, destinat oamenilor de afaceri, managerilor, reprezentantilor societatii civile, jurnalistilor si liderilor de opinie (inscrieri aici.)


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi